Co vařit dětem v karanténě? Recepty na rychlá jídla, která si děti samy ohřejí

25.01.2022 16:43

Máte děti v karanténě a musíte do práce? Nebo už nemáte inspiraci, co jim vařit? Přinášíme recepty na jednoduchá jídla, která si děti samy ohřejí. Recepty jsme pro vás připravili s foodblogerkou Andreou Motlíkovou.
 

kuřecí prsa zapečená s brambory (3) kuřecí prsa zapečená s brambory (3)
kuřecí prsa zapečená s brambory (3)hořčicová omáčka 1kuřecí plátekhořčicová omáčkamasové kuličky s bramboremrajská omáčka 2rajská omáčkazapečené bramboryrizotokuřecí prsa zapečená s brambory (1)kuřecí prsa zapečená s brambory (2)

Plněná kuřecí prsa zapečená s brambory se smetanou

Jídla z jednoho pekáče jsou ta nejjednodušší. A toto k nim patří, jednoduché a opravdu chutné, bez zbytečného stání u plotny. Brambory se uvaří spolu s masem, smetanou a sýrem a nakonec vše zapečete. A dětem bude chutnat. (Recept)

Rychlá rajská omáčka

Omáčka je klasika a rajská dětem chutná. A když obměníte přílohu, mohou jí mít děti i dva dny. Když se nebudete chtít dělat s knedlíkem, můžete jako přílohu volit těstoviny. (Recept)

Hořčicová omáčka
Můžete dělat z kuřecího, krůtího, vepřového masa. Je to jen na vás, co vám chutná a jaké maso zrovna máte k dispozici. (Recept)

České rizoto z trouby
Toto je opravdová klasika pro vaření s dětmi. Ale jde o rychlovku, dětem chutná a určitě si bez problémů samy ohřejí. (Recept)

Kuřecí přírodní plátek
Podávat ho můžete s rýží, bramborem i těstovinami. Zkrátka s tím, co mají vaše děti rády. Navíc se vám toto jídlo v troubě tak trochu udělá samo. Takže mezitím můžete třeba s dětmi dodělat domácí úkoly. (Recept)

Köttbullar - švédské masové kuličky

Masové kuličky s bramborem budou dobré i po ohřátí druhý den. Stačí koupit mleté cestou z práce a hurá do vaření... (Recept)

Brambory zapečené s uzeným masem

I toto jídlo se dá stihnout v pohodě večer po příchodu z práce. Ohřát se dá i v mikrovlnné troubě, takže to školáci zvládnou hravě. (Recept)

 

Další recepty najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno.

 

Foto: Andrea Motlíková. Fotografie k jídlům najdete ve fotogalerii.

masové kuličky s bramborem

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24