QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Do regionu opět míří sněžení, na horách by mohlo být i vydatnější

07.01.2019 7:02

Podle nové týdenní předpovědi nás v příštích dnech rozhodně slunečná obloha nečeká. K zatažené obloze se opět přidá i sněžení nebo smíšené srážky.

FOTO_QAP_CZ (11)

V pondělí bude zataženo až oblačno, od západu se na většině území vyskytne občas sněžení, v nižších polohách postupně i déšť. Nejvyšší denní teploty budou mezi -1 až +4 stupni.

V úterý nás čeká převážně zataženo. Znovu bude sněžit, objevit by se měly ale také smíšené srážky nebo přechodně i déšť. Na horách by sněžení mělo být i vydatnější. V novi naměříme +2 až -2 stupně, přes den 2 až 6. Problémy by mohl dělat silný nárazový vítr.

Středa přinese převážně zataženo s občasným sněžením nebo sněhovými přeháňkami, v nižších polohách budou přechodně i srážky smíšené. V noci naměříme +2 až -2 stupně, přes den -1 až +3 a opět musíme počítat se silným větrem.

Ve čtvrtek bude nejprvě znovu zataženo až oblačno, na většině území s občasným sněžením nebo přeháňkami. Večer bude srážek ubývat a stejně tak i oblačnosti. V noci spadnou teploty mezi 0 až -4 stupně, přes den se vyšplhají jen mezi -3 až +1 stupeň.

Hodně podobné to bude také v pátek, kdy nás čeká opět zataženo až oblačno se sněžením nebo smíšenými srážkami. Noční teploty budou mezi -2 až -6 stupni, denní mezi -2 až +2.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Zataženo až oblačno, občasný déšť nebo přeháňky, od vyšších poloh srážky sněhové. Nejnižší noční teploty +3 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 6 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24