QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Domažlice budou mít Lidl. Čeká se na stavební povolení

22.06.2022 17:41

V Petrovické ulici v areálu bývalého PDA probíhají přípravy na novou prodejnu společnosti Lidl. Po vyřízení stavebního povolení dojde k podpisu směnné smlouvy.

wall1

Domažlice se dočkají prodejny Lidl. Kdy se začne se stavbou, však není zcela jasné. Nyní se čeká na vyřízení stavebního povolení. „Společnost Lidl plánuje v Domažlicích realizovat prodejnu dle uzavřené smlouvy s městem Domažlice. Celý projekt je momentálně v procesu povolování a vyjednávání s příslušnými úřady," konstatovali za společnost Lidl Česká republika v.o.s. Lukáš Künzel a Petr Pořízek.

Nová prodejna by měla být v Domažlicích v Petrovické ulici v areálu bývalého PDA. Parkoviště u obchodu by mělo nabídnout 98 stání a 2 místa pro nabíjení elektromobilů. „Samozřejmě, že město Domažlice vítá nový obchodní dům a to z mnoha důvodů - obohacení služeb pro naše občany, rozšíření sortimentu zboží, kultura prodeje, umístění prodejny mimo centrum s dobrým dopravním napojením na síť místních komunikací. Ostatně všechna jednání, která se uskutečnila, byla a jsou maximálně vstřícná," shrnul místostarosta města Stanislav Antoš.

Město Domažlice podepsalo v říjnu 2020 se společností Lidl smlouvu o budoucí smlouvě směnné. Ta říká, že městské pozemky areálu bývalého PDA vymění město za pozemky v majetku společnosti Lidl, a to konkrétně za areál bývalé nemocnice. Se směnou v srpnu 2020 souhlasilo zastupitelstvo města. Po podpisu v roce 2021 začalo vyřizování administrativních kroků pro získání stavebního povolení.

Demolice stavby bývalého PDA by měla začít, jakmile se společnost Lidl stane vlastníkem pozemku. V momentě, kdy stavební povolení nabude právní moci, měla by se do 30 dnů podepsat směnná smlouva.

 

foto město Domažlice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24