Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Domažlice budou mít Lidl. Čeká se na stavební povolení

22.06.2022 17:41

V Petrovické ulici v areálu bývalého PDA probíhají přípravy na novou prodejnu společnosti Lidl. Po vyřízení stavebního povolení dojde k podpisu směnné smlouvy.

wall1

Domažlice se dočkají prodejny Lidl. Kdy se začne se stavbou, však není zcela jasné. Nyní se čeká na vyřízení stavebního povolení. „Společnost Lidl plánuje v Domažlicích realizovat prodejnu dle uzavřené smlouvy s městem Domažlice. Celý projekt je momentálně v procesu povolování a vyjednávání s příslušnými úřady," konstatovali za společnost Lidl Česká republika v.o.s. Lukáš Künzel a Petr Pořízek.

Nová prodejna by měla být v Domažlicích v Petrovické ulici v areálu bývalého PDA. Parkoviště u obchodu by mělo nabídnout 98 stání a 2 místa pro nabíjení elektromobilů. „Samozřejmě, že město Domažlice vítá nový obchodní dům a to z mnoha důvodů - obohacení služeb pro naše občany, rozšíření sortimentu zboží, kultura prodeje, umístění prodejny mimo centrum s dobrým dopravním napojením na síť místních komunikací. Ostatně všechna jednání, která se uskutečnila, byla a jsou maximálně vstřícná," shrnul místostarosta města Stanislav Antoš.

Město Domažlice podepsalo v říjnu 2020 se společností Lidl smlouvu o budoucí smlouvě směnné. Ta říká, že městské pozemky areálu bývalého PDA vymění město za pozemky v majetku společnosti Lidl, a to konkrétně za areál bývalé nemocnice. Se směnou v srpnu 2020 souhlasilo zastupitelstvo města. Po podpisu v roce 2021 začalo vyřizování administrativních kroků pro získání stavebního povolení.

Demolice stavby bývalého PDA by měla začít, jakmile se společnost Lidl stane vlastníkem pozemku. V momentě, kdy stavební povolení nabude právní moci, měla by se do 30 dnů podepsat směnná smlouva.

 

foto město Domažlice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte