QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Fakultní nemocnice Plzeň se pyšní novým urgentním příjmem - FOTKY

10.10.2019 7:02

V posledních dvou letech proběhlo několik rekonstrukcí v areálu FN Plzeň, které zajistily prostornější chodby, větší čekárny apod. Nyní se nemocnice dočkala i nového urgentního příjmu. 

akutni luzka 2
akutni luzka 2dětsky koutek 2modra cast 1zvenku C3zluta chodba 1zvenku C2zvenku C1

Jeden z největších prokejtů, do kterého se FN Plzeň pustila, byla rekonstrukce původně velmi přetíženého centrálního příjmu. Projekt měl 3 etapy a práce započaly na konci roku 2017. Právě díky těmto úpravám se nemocnice může pyšnit prostornějšími chodbami, většími čekárnami a v neposlední řadě i novým urgentním příjmem.

„Novinkou tohoto pracoviště  je vyvolávací systém a třídění pacientů, které urychlí potřebné ošetření. Pro pacienty je na akutní zóně  k dispozici 13 observačních  lůžek, která zajistí komfort i určitou intimitu při vyšetření a potřebném ošetření. Nejzásadnějším přínosem je centralizace všech akutních pacientů na jedno místo, nemocní již nebudou bloudit po celém areálu," komentuje nové prostory ředitel FN Plzeň Václav Šimánek. 

Na urgentním příjmu jsou k nalezení i nejmodernější diagnostické technologie. „V prostoru  urgentního příjmu je k dispozici rentgenové pracoviště s unikátním robotickým Rtg. Tento ojedinělý diagnostický přístroj je vybavený dvěma robotickými rameny na stropním závěsu a umožní získat snímek pacienta z jakéhokoliv pohledu, což pomůže vyšetřit těžce zraněné pacienty bez nutnosti pohybu," vysvětluje Šimánek. 

Úplnou novinkou je pro nejmenší dětský koutek. Do budoucna se hovoří i o ordinaci praktického lekáře. 

"Takto koncipovaný urgentní příjem v naší nemocnici máme poprvé a já jsem přesvědčen, že pro nemocné i zaměstnance přináší samá pozitiva. Pacient má jistotu, že na novém urgentním příjmu najde plně dostupnou zdravotní službu a kvalifikované odborníky," dodává na závěr ředitel FN Plzeň Václav Šimánek.

 

FOTO: FN Plzeň

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24