Kamion visel z mostu ve Stříbře! Další bouračka na jednom místě během měsíce, FOTKY!

11.09.2013 12:03     11.09.2013 12:23

Most na hlavním tahu ve Stříbře na Tachovsku je nejspíš začarovaný. Jen během posledních týdnů se tam řešilo několik nehod. Poslední byla zatím nehoda kamionu, který prorazil zábradlí a doslova visel kabinou z mostu.

999451_4684077398222_2043546378_n
P1170058P8190002P8260009P9100008

Most na hlavním tahu ve Stříbře na Tachovsku se stal znovu dějištěm komplikované dopravní nehody. Řidič kamionu nezvládl řízení na mokré silnici a prorazil zábradlí. Kabina přitom zůstala viset z mostu. Skoro na chlup stejná nehoda se přitom odehrála už na začátku letošního roku.

Most v Plzeňské ulici ve Stříbře, která je hlavním tahem od Plzně, se v posledních týdnech stal častým místem nehod. Na tom samém místě došlo během posledního měsíce k minimálně třem nehodám. Tentokrát šlo navíc skutečně do tuhého. Kamion zůstal uvězněný jednou částí z mostu.

"Kamion zůstal viset kabinou z mostu. Hasiči zabezpečili vozidlo proti pádu, přečerpali nádrže do náhradních sudů. Vyčkali na příjezd posilové techniky z Tachova, pomocí které kamion vyprostili. Při nehodě došlo k poškození zábradlí mostu," řekla mluvčí hasičů Pavla Jakoubková. "Letos hasiči na tom samém místě již vyprošťovali jedno nákladní auto a dvě osobní," doplnila mluvčí.

Jen zázrakem se nikomu nic nestalo a dokonce i řidič vyvázl bez zranění. Podle výsledků vyšetřování to zatím vypadá, že šofér kamionu dostal smyk na mokré silnici. "42letý řidič nákladní soupravy jel ve směru na Sytno. Nepřizpůsobil ale rychlost stavu komunikace a dostal smyk. Podle jeho výpovědi si chtěl jen přibrzdit ale dostal smyk a přejel do druhé části vozovky, kde proboural zábradlí," popisuje nehodu mluvčí policie Dagmar Jiroušková s tím, že roli nejspíš sehrálo i počasí. Během odpoledne zasáhl region silný déšť.

Dechová zkouška u řidiče vyloučila alkohol a škody se celkem odhadují na zhruba 60 tisíc, včetně poškozeného zábradlí. To teď bude muset opravit správa a údržba silnic.

Stejná nehoda na stejném místě. Nehoda jako by zkopírovala bouračku kamionu z poloviny letošního ledna.  Naprosto totožná záchranná akce proběhla na tom samém místě už před zhruba osmi měsíci. V polovině ledna řidič kamionu nezvládl řízení během sněhové kalamity a kabinou nakonec kamion také visel z mostu. Více čtěte zde.

FOTO: facebook, HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24