Hasiči likvidují následky prudkého větru na Domažlicku - FOTKY

20.06.2022 11:29

Domažlickem se v pondělí dopoledne prohnala bouřka doprovázená silným větrem. Vlak narazil do spadlého stromu, vítr trhal i střechy. V kraji stále platí výstraha! Čtěte v článku!

4
21345

Domažlickem se prohnal v pondělních dopoledních hodinách prudký vítr. Následky od rána odklízejí hasiči. "Domažlicko zasáhl prudký vítr. Zasahujeme proto ve větším počtu na likvidaci popadaných stromů. Zatím řešíme sedm událostí," uvedl Petr Poncar, mluvčí hasičů.

Popadané stromy způsobily i nehodu osobního vlaku. "Na úrovni Chrastavic najel osobní vlak před devátou hodinou do stromu. Nehoda se obešla bez zranění," dodal Petr Poncar.

Provoz mezi stanicemi Domažlice a Blížejov byl přerušen. "V úseku Holýšov - Domažlice a zpět je zavedena náhradní autobusová doprava. Vlak EC 351 "Západní expres" najel do stromu na trati mezi stanicemi Domažlice a Blížejov. Probíhá vyšetřování mimořádné události a zásah Hasičského sboru Správy železnic," uvedly České dráhy.

Vítr zasáhl i část obce Milavče. "V Radonicích na Domažlicku poškodil, či utrhl vítr několik střech," uvedl mluvčí hasičů.
 

Pro celý Plzeňský kraj stále platí výstraha. Velmi silné bouřky by se mohly vyskytovat až do večerní deváté hodiny. "Velmi silné bouřky by se mohly vyskytnout ve městech Blovice, Domažlice, Horažďovice, Horšovský Týn, Klatovy, Kralovice, Nepomuk, Nýřany, Plzeň, Přeštice, Stod, Stříbro, Sušice a Tachov," uvedl Český hydrometeorologický ústav. "Očekává se ojedinělý výskyt velmi silných bouřek doprovázených kroupami nad 2 cm, nárazy větru kolem 25 m/s (90 km/h) a přívalovými srážkami s krátkodobými úhrny kolem 30 mm."

foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24