QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hejtman Plzeňského kraje má pozitivní test na koronavirus

03.04.2020 18:27     03.04.2020 20:41

Nákazu potvrdil až v pořadí druhý test, který Josef Bernard podstoupil. Hejtman nastoupil do karantény a cítí se naprosto zdráv.

1

Hejtman Josef Bernard podstoupil první test na koronavirus poté, co se nákaza potvrdila u členky Rady Plzeňského kraje Radky Trylčové. Dne 30. března oznámil, že test je negativní a je zcela zdráv. Více jsme psali zde.

"Po ukončení karantény a negativních výsledcích testování jsem na sobě pociťoval příznaky mírné svalové horečky a měl jsem teplotu 37 stupňů. Abych nic nezanedbal, nechal jsem si provést opakované testy, které prokázaly, že jsem Covid pozitivní. Dnes jsem tedy nastoupil do druhé karantény. Nyní se cítím opět naprosto zdravý,“ informoval v pátek 3. dubna na svém facebookovém profilu Josef Bernard.

Všichni lidé, se kterými byl hejtman od ukončení jeho první karantény ve styku, nyní budou muset podstoupit testy a do doby, než obdrží výsledky, budou v karanténě. To se týká i celé řady politiků, opět tedy musí do karantény krajští radní. 

Josef Bernard například 1. dubna navštívil plzeňskou firmu WPA, která pro Plzeňský kraj dodá ochranné masky s výměnným filtrem. 

Ve vedení krajského krizového štábu bude hejtman pokračovat.  "Ve vedení krizového štábu pokračuji způsobem, který mám již ověřený, tedy prostřednictvím moderních komunikačních prostředků," sdělil dále Josef Bernard.

Více o nákaze koronavirem v řadách regionálních politiků jsme psali zde.

FOTO: J. Bernard

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24