Individuální dotaci přes 4 miliony korun dostane od kraje město Sušice

30.11.2020 14:20

Na druhém jednání Rady Plzeňského kraje bylo odsouhlaseno, že individuální dotaci dostane město Sušice. Poskytnutí dotace ještě budou schvalovat zastupitelé.

DSC00543

Rada odsouhlasila poskytnutí individuální dotace ve výši 4,5 milionu korun pro město Sušice. Tato částka má pokrýt alespoň část provozní ztráty Sušické nemocnice s.r.o. (jediným společníkem je město Sušice).

Návrh předložila hejtmanka Ilona Mauritzová. "Dotace je určena na úhradu části provozní ztráty související s poskytováním lůžkové péče v oboru vnitřní lékařství a následné lůžkové péče na území města Sušice na období 3 měsíců, tj. od 16. 11. 2020 do 16. 2. 2021," uvedla Alena Marešová, tisková mluvčí Odboru Kanceláře hejtmanky.

Poskytnutí dotace budou ještě schvalovat zastupitelé.

Navyšovat dotace by se měla i pro Hospic sv. Lazara v Plzni. "Hospic sv. Lazara v Plzni požádal o navýšení dotace nákladů souvisejících s poskytováním služeb lůžkové hospicové a paliativní péče o 200 tisíc korun. V roce 2020 poskytl Plzeňský kraj Hospici dotaci ve výši 1 milion korun. Vzhledem k situaci, ke které došlo v souvislosti s onemocněním Covid-19, žádá Hospic Plzeňský kraj o navýšení dotace. Hospic musel na určitou dobu omezit provoz a přišel také o některé dárce z řad právnických osob," uvedla Alena Marešová s tím,že Rada odsouhlasila navýšení dotace na celkovou částku 1,2 milionu korun.

Foto: Milan Janoch

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24