QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jak probíhá povinné testování zaměstnanců ve vaší firmě?

18.01.2022 11:33

Redakce QAPu se vydala do stavební firmy v Plzni prověřit, jak probíhá testování zaměstnanců v praxi. Nově se musíme všichni testovat dvakrát do týdne, a to i očkovaní. Ne všichni jsou s tímto opatřením spokojeni.

IMG_5073

„Testuji kolem čtyřiceti zaměstnanců, pokud jsou v práci, nemají pracovní neschopenku nebo dovolenou. U nás máme štěstí a na testování chodí všichni bez výjimek,“ uvádí Lenka Staňková, která má testování v plzeňské stavební firmě na starost.

Testujete u vás zaměstnance vždy dané dny hned po příchodu do práce? „V pondělí a ve čtvrtek mi do kanceláře postupně chodí naši zaměstnanci hned ráno, když dorazí do práce. Všichni máme nasazené roušky, já mám k tomu ještě rukavice. Zaměstnanec se nosní tyčinkou otestuje sám. Já to posléze zapisuji a eviduji čas, poté čekáme skutečně 20 minut na výsledek. Pokud výsledek vyjde negativní, kolegové mohou s radostí vyrazit na stavby anebo opustit areál firmy,“ popisuje.

V případě pozitivního testu je zaměstnanec podle pokynů jednatele společnosti ihned poslán na PCR test a odchází do karantény. „Nám se ale ve firmě prozatím daří a nikoho pozitivního jsme doposud nezachytili,“ dodává s úsměvem.

„U nás ve firmě testujeme od listopadu a až do teď jsme testovali vždy jednou týdně. Ne všichni jsou s tím spokojeni, ale už jsme si víceméně zvykli z předchozích měsíců.“ uzavírá Lenka Staňková.

A jak probíhá testování u vás?

Testování bylo od listopadu povinné jen pro pracovníky, kteří neměli dokončené očkování nebo v posledním půlroce neprodělali nemoc covid-19. Nově se musí testovat všichni zaměstnanci bez výjimek a to dvakrát týdně. Více jsme psali ZDE.

 

foto: QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24