QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kam vyrazit v Plzni za zábavou? Přinášíme tradiční tipy na víkend

21.01.2022 7:10

Víkend 22. a 23. ledna je za dveřmi. V Plzni se můžete zúčastnit pietního shromáždění Navzdory osudu, vidět v zoo unikátní rostliny z jižní polokoule nebo se utkat v turnaji ve fotbalgolfu.

Čas nezapomnění

Turnaj ve fotbalgolfu

Zúčastněte se zimního turnaje o královnu nebo krále Plzně ve fotbalgolfu. Turnaj pořádá nedávno otevřený FotbalPark Plzeň v Liticích nedaleko Plzně. Během tří měsíců uspořádá tři utkání, první začíná už tuto sobotu 22. ledna v 10 hodin. Více informací naleznete ZDE. Pokud nebude přát počasí, bude podle pořadatelů turnaj přesunut.

Výstava Čas nezapomnění

Před osmdesáti lety odvezly vlaky plzeňské Židy do Terezína. Smutné výročí připomíná výstava, kterou připravilo město Plzeň v mázhauzu radnice na náměstí Republiky i ve veřejném prostoru. V neděli 23. ledna se od 13 hodin ve Staré synagoze koná pietní shromáždění Navzdory osudu. Ve stejný den bude zahájen také výstavní projekt s fotografiemi Radovana Kodery, který nafotil potomky těch, kteří holocaust přežili. Více jsme psali ZDE.

Komentovaná prohlídka Židovská Plzeň

Komentovaná prohlídka Židovská Plzeň vás zavede do Staré synagogy i do jednoho z Loosových interiérů. Vyrazit můžete už tento pátek 21. ledna od 16 hodin.

Pozdravy od protinožců v plzeňské zoo

Plzeňská zoo zve na unikátní podívanou. V příštích dnech se budou postupně v expozici Svět sucha představovat a vystavovat v zimě kvetoucí rostliny z jižní polokoule. Více jsme psali ZDE.

Aktivní víkend na Špičáku

V sobotu 22. ledna a v neděli 23. ledna se na spodním úseku sjezdovky číslo 3 Slalomové konají krajské závody ve slalomu a obřím slalomu. Aktuálně je na sjezdovkách 50 až 70 centimetrů technického sněhu v kombinaci s přírodním. Více jsme psali ZDE.

 

foto: M. Chaloupka (ilustrační)

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24