QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kameny, kulečníková koule i rubly. Co skrývala Mlýnská strouha po vypuštění?

22.04.2018 12:44

Jezírko Mlýnská strouha se připravovalo na novou sezonu. V rámci přípravy proběhlo vypuštění, výlov ryb a vyčištění. Před víkendem byla voda do jezírka znovu napuštěná. Přinášíme fotky!
 

Mlýnská strouha _foto facebook Mlynska strouha (2)
Mlýnská strouha _foto facebook Mlynska strouha (2)Mlýnská strouha _foto facebook Mlynska strouha (3)Mlýnská strouha _foto facebook Mlynska strouha (4)Mlýnská strouha _foto facebook Mlynska strouha (7)Mlýnská strouha _foto facebook Mlynska strouha (5)Mlýnská strouha _foto facebook Mlynska strouha (12)Mlýnská strouha _foto facebook Mlynska strouha (6)Mlýnská strouha _foto facebook Mlynska strouha (8)Mlynska strouha foto QAP (1)Mlynska strouha foto QAP (2)Mlynska strouha foto QAP (3)Mlynska strouha foto QAP (4)Mlynska strouha foto QAP (5)Mlynska strouha foto QAP (6)Mlynska strouha foto QAP (7)

Kameny, dlažební kostky, spousta mincí, letos mezi nimi i hodně rublů, zbytky mobilů a pozor kulečníková koule...to vše se letos našlo v jezírku Mlýnská strouha po vypuštění.

Na dně jezírka se tvoří zelené řasy, a to dokonce i během zimy, když je hladina pokrytá ledem a jezírko je zamrzlé. Do jezírka padá navíc hodně listí. Vše je tedy třeba důkladně vyčistit, aby v létě byla voda čistá. Proto se na jaře jezírko vypouští a provádí se výlov ryb.

Před samotným výlovem se většina vody vypustí. Poté přichází na řadu výlov, žijí zde okouni, kapříci, kapři koi, ostroretky a další druhy ryb. Fotografie z výlovu najdete ve fotogalerii.

V pátek se začala do jezírka napouštet voda. Ryby se sem podle hydrobiologa Jindřicha Durase vrátí, až se voda trochu ustálí.

Během víkendu už by nikdo nepoznal, že nedávno proběhl výlov a čištění. Za slunečného počasí si lidé v Mlýnské strouze užívají pohodu, pohled na jezírko s čistou vodou je krásný. Aktuální fotografie Mlýnské strouhy jsou ze soboty 21. dubna.

Zdroj a foto: FCB Mlýnský strouha (Ilona Pelíšková, Pavel Lindauer)

Foto aktuální stav QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24