Meteorologové prodloužili pro západní Čechy výstrahu před bouřkami

29.07.2019 16:34

Bouřky mohou v kraji udeřit i během úterý! Meteorologové prodloužili původní varování před silnými bouřkami, které pro západní Čechy platilo do pondělních dvaadvaceti hodin.

Bouřka_QAP_foto (1)

Český hydrometeorologický ústav upozornil, že silné bouřky doprovázené přívalovým deštěm a případně i silným větrem a krupobitím se mohou ojediněle objevovat také v úterý 30. července!

Meteorologové výstrahu prodloužili do úterní půlnoci. O původním varování jsme informovali zde

Při bouřkách může místy napršet až kolem 45 milimetrů srážek a vítr může v nárazech dosahovat síly až kolem 70 kilometrů v hodině. Bouřky mohou být doprovázené kroupami.

Varování ČHMÚ v rámci Plzeňského kraje platí zejména pro oblasti: Stříbro, Tachov, Blovice, Domažlice, Horažďovice, Horšovský Týn, Klatovy, Kralovice, Nepomuk, Nýřany, Plzeň, Přeštice, Rokycany, Stod, Sušice.

Výskyt bouřek není možné v regionu vyloučit minimálně do čtvrtka. "Očekává se ojedinělý výskyt silných bouřek, zejména s nárazy větru kolem 70 km/h, kroupami a přívalovými srážkami s úhrny kolem 45 mm," varuje ČHMÚ, který upozorňuje, že se jedná prozatím o předběžné varování. "Aktuálně není v platnosti výstraha, ale doporučujeme sledovat upřesňované předpovědi počasí," radí meteorologové.

FOTO ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24