QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na atletickém stadionu už slouží kavárna a další nové zázemí – FOTKY

28.01.2020 18:41

Atletický areál ve Skvrňanech už je kompletní. Sportovci i návštěvníci mohou využívat nový objekt se střešní terasou, občerstvením a zázemím.

2
2145

Budova, kterou nechalo město Plzeň vybudovat na svém atletickém stadionu ve Vejprnické ulici, už má za sebou kolaudaci. Nově zde funguje kavárna Bomba Café, kterou provozuje atletický klub Škoda Plzeň.

 "Areál je tímto kompletní. Zázemí odpovídá potřebám sportovců i veřejnosti v jednadvacátém století. Nový objekt slouží rodičům čekající na své trénující děti, ale i atletům, kteří se chtějí občerstvit. Současně se díky stavbě zvýšil počet toalet v areálu, větší jsou i skladové prostory, střecha budovy může být využívána jako tribuna,“ přiblížil první náměstek primátora Roman Zarzycký. 

Jednopodlažní budova za necelých šest milionů korun s užitnou plochou 122 metrů čtverečních se nachází na jižní straně areálu tedy přímo v centru dění. Na rovné střeše se nachází terasa.

"Objekt je obložen cementotřískovými deskami ve žluté barvě a navazuje na stávající objekt atletické hlavní tribuny. Základem jsou jednoduché tvary, funkční design,“ přiblížila Karolina Fric z  Odboru správy infrastruktury Magistrátu města Plzně. Venkovní rampa spojuje novou budovu s chodníkem, který obíhá celý atletický ovál a zároveň slouží jako hlavní přístupová trasa.

FOTO: město Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24