Na trhu se objevila další život ohrožující nabíječka!

08.08.2019 20:11

Česká obchodní inspekce (ČOI) upozorňuje spotřebitele na další ze série nebezpečných nabíječek pro mobilní telefony. U výrobku může dojít k vážnému úrazu až smrti uživatele!

2
213

Inspektoři ČOI varují před nebezpečnou nabíječkou, na které je uvedeno „4-OK“ a jako název „PDFVJB“. U produktu zjistila inspekce vážné riziko úrazu elektrickým proudem.

"Na výrobku je uvedeno Input: 100-240V ~ 50/60Hz 0,15A, Output: 5.0V = , 1A, stanovené označení CE a značka pro třídu ochrany II, Made in China. Na obalu je uvedeno NPDFVJB 4-OK PACK CABLE DATAFLAT WHITE + TRAVEL-HOME CHARGER-1 AMP USB WHITE. Součástí výrobku je balíček USB nabíječky do sítě 230V s max. 1AMP na výstupu + datový kabel USB/micro USB, který je také možné využít k nabíjení zařízení. Dále je uvedeno, že produkt byl vyroben v Číně, EAN 8 428728 060922, Distributer: GameAD, s.r.o., Kostelecká 879/59, Praha, 19600," popsal mluvčí ČOI Jiří Frölich.

ČOI varuje před vážným rizikem použití tohoto produktu, jelikož může dojít vlivem nedostatečné izolace mezi primární a sekundární částí výrobku k průrazu této izolace a nebezpečné napětí 230V z primární části se může objevit na USB konektoru sekundární části. "Pokud se uživatel dotkne tohoto konektoru při nabíječce zasunuté v zásuvce, může dojít k vážnému úrazu až smrti uživatele zásahem elektrického proudu. Dále bylo zjištěno nevyhovující značení výrobku – chybějící identifikační údaje výrobce," sdělil Jiří Frölich.

Česká obchodní inspekce zakázala výrobek dovezený z Číny dále prodávat a nařídila ho okamžitě stáhnout z trhu. Výrobek byl nahlášen kontaktnímu bodu na MPO a informace o něm budou zveřejněny v systému RAPEX.

FOTO: ČOI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24