QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Náměstek Zarzycký: Regionální fotbalová akademie je skvělý projekt

29.02.2020 11:00

Plzeň podporuje ze svého rozpočtu šest sportovních akademií. Jako první odstartovala spolupráce s fotbalovou akademií, která funguje při Fotbalové asociaci ČR, ale zároveň vychovává talenty pro FC Viktoria Plzeň.

1

Dotační smlouvu podepsali první náměstek primátora Roman Zarzycký a zástupci akademie Miloslav Vostrý a Petr Žitek. "Město Plzeň se snaží pro fotbal, který nás ve světě skvěle prezentuje, pravidelně zvelebovat a rozšiřovat sportovní prostory. Jsem rád, že se v minulém roce podařilo vybudovat na Skvrňanech tréninkové prostory pro akademii, ale také zainvestovat zde ve Štruncových sadech a vystavět pamětní místo Bránu borců,“ sdělil Roman Zarzycký.

Celková částka pro Regionální fotbalovou akademii byla oproti loňskému roku navýšena, což kvitoval Petr Žitek předseda VIKTORIA PLZEŇ – fotbal, z.s.. „Tato finanční podpora Regionální fotbalové akademie umožňuje rozvíjet především nespecifickou část činnosti akademie jako je stravovací systém, diagnostiku, rekondiční a rehabilitační péče. Tyto složky jsou stále více a více vnímány jako nedílná a důležitá součást práce s mladými sportovními talenty," uvedl Žitek.

Na základě Memoranda na podporu sportu akademie mimo jiné pomáhají sportovnímu prostředí v Plzni. Klub FC Viktoria Plzeň odvádí za prodej odchovanců 1% částky do rozpočtu města. Tuto sumu poté město využívá výhradně na podporu mládežnického sportu a také sportovních aktivit handicapovaných.

ZDROJ, FOTO: město Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24