12.08.2025 15:05 12.08.2025 18:59
12.08.2025 13:05
Tropické teploty zasáhnou Plzeňský kraj. ČHMÚ vydal výstrahy
12.08.2025 11:15
Správa NP Šumava řeší možný únik vlků z výběhu, vznikl krizový štáb
Správa Národního parku Šumava zřídila krizový štáb kvůli odchytu vlků, kteří se pohybují v okolí Návštěvnického centra Srní a mohou pocházet z místního chovu.
Něco na zahřátí? Staročeská křenová polévka to rozhodně zvládne
Talíř horké polévky, která má navíc skutečně "grády". To je zaručený recept na to, jak se dokonale zahřát. Zkuste staročeský recept v podání foodblogerky...

Na přípravu budete potřebovat:
- 1,5l uzeného vývaru
- 3 velké brambory
- 1 mrkev
- kousek uzeného masa nebo klobása
- 3PL křenu ( nebo dle chuti )
- 100ml zakysané smetany
- 100ml smetany na vaření
- majoránka
- cca 2PL máslové jíšky
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu:
Brambory nakrájíme na kostky, mrkev na kostičky a vložíme do uzeného vývaru. Podle chuti dosolíme, opepříme. Vaříme 15 minut. Pak přidáme pokrájené uzené maso nebo klobásu, majoránku, ohřáté smetany a jíšku. Provaříme, přimícháme křen a podle potřeby dochutíme.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.