QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nemocnice Plzeňského kraje budou uvolňovat další termíny na očkování

21.01.2021 18:43

Ačkoliv ministr zdravotnictví Jan Blatný oznámil, že se dodávka vakcín do České republiky zpozdí, nemocnice Plzeňského kraje budou v příštím týdnu uvolňovat další volné termíny.

očkování1

Očkovací centra fungují v Plzni ve Fakultní nemocnici, dále v Privamedu, na EUC Klinice Plzeň, na Denisově nábřeží a ve Zdravotním ústavu (bývalý Purkyňův pavilon). Mimo Plzeň se očkuje v krajských nemocnicích – v Domažlicích, Stodě, Klatovech a Rokycanech, dále také očkuje městská nemocnice v Sušici. Oblast Tachovska zajišťují Léčebné lázně Konstantinovy Lázně, které očkují na Poliklinice v Tachově a obsluhují mobilními týmy také oblast Plzeň-sever. Během příštího týdne bude zprovozněno další očkovací centrum v Plzni, a to v bývalé železniční poliklinice, dnes Poliklinika Agel Plzeň. „Pro Plzeňský kraj jsme ve středu obdrželi další dodávku vakcín. Jedná se o 4 875 dávek, které budou ve čtvrtek distribuovány na očkovací centra. Znamená to, že budeme pokračovat jak v očkování zdravotnického personálu a dalších vybraných profesí, tak ale pochopitelně v zařízeních pro seniory a v neposlední řadě v očkování veřejnosti starší 80 let, která má možnost se hlásit přes centrální objednávkový systém na webu ministerstva zdravotnictví nebo jednoduše přes naše webové stránky,“ dodala hejtmanka Ilona Mauritzová.

Do konce ledna by měl Plzeňský kraj obdržet dalších 4 875 dávek vakcíny proti nemoci covid-19. "Navzdory centrálnímu poklesu dodávek očkovací vakcíny Pfizer, obdržely nemocnice Plzeňského kraje na dalších sedm dní dvojnásobek vakcín než v předchozích dvou dodávkách. Konkrétně si dnes Klatovská nemocnice převzala v Plzni a uložila do mrazicího boxu 390 lahviček vakcíny (2 boxy), tedy zhruba 2200 dávek. Ještě dnes nebo v dalších dnech si své podíly odvezou i Domažlická, Stodská a Rokycanská nemocnice a také městská nemocnice v Sušici. Krajské nemocnice budou pokračovat v očkování klientů v domovech pro seniory, ale hlavně navýší očkování zájemců z rezervačního systému, tedy seniorů ve věku nad 80 let.Termíny pro ně budou uvolňovat postupně dle organizace očkování v jednotlivých zařízeních," uvedl mluvčí Nemocnic Plzeňského kraje Jiří Kokoška.

Dle údajů Ústavu zdravotnických informací a statistiky ČR bylo k 20. lednu 2021 v našem kraji naočkováno 7 984 osob. „Na Zdravotnické záchranné službě Plzeňského kraje je naočkováno 301 zaměstnanců z celkových 504. Prakticky máme naočkované téměř všechny, kteří měli o vakcínu zájem,“ shrnuje ředitel ZZS PK Pavel Hrdlička.

Foto: Nemocnice PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24