QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Očkování v plzeňské fakultní nemocnici jede naplno! Podívejte se na fotky

15.01.2021 18:41

Jak probíhá krok za krokem očkování v nevětším očkovacím centru v Plzeňském kraji, tedy v plzeňské fakultní nemocnici v areálu bývalé vojenské nemocnice? První vakcíny sem dorazily už na konci roku.

fn plzen 1
fn plzen 1fn plzen 3fn plzen 4fn plzen 5fn plzen 6fn plzenplzen 6plzen 7

Fakultní nemocnice v Plzni je největším očkovacím centrem Plzeňského kraje. Do plzeňské nemocnice putují všechny vakcíny. Odtud jsou pak distribuovány do celého kraje například do nemocnice v Klatovech a do dalších zdravotnických zařízení. Očkovací centrum se nachází v areálu bývalé vojenské nemocnice FN Plzeň Bory, Edvarda Beneše 13, pavilon č. 61.

"První dodávka vakcíny proti Covidu- 19 dorazila do naší nemocnice 30. prosince 2020 a následující den byli naočkováni první zaměstnanci, v polovině ledna bylo naočkováno více než 3 400 zájemců. Jsou to zaměstnanci, pacienti, ambulantní specialisté, členové IZS," informuje nemocnice. Celý Plzeňský kraj dosud obdržel 8 775 dávek vakcíny. Očekává se, že další dodávka bude 21. ledna.

Od 15. ledna 2021 se mohou na očkování přihlásit i lidé starší 80 let. Registrace byla spuštěna v pátek ráno, provázely ji ale velké problémy. Zájem byl obrovský a systém kolaboval. Psali jsme zde.

Na fotografiích plzeňské fakultní nemocnice si můžete prohlédnout, jak probíhá očkování proti covidu-19 od příjezdu vakcíny až po vydání mezinárodního očkovacího průkazu.

fn plzenPříjezd vakcíny. Ihned je uložena do mrazáku, který disponuje požadovanou teplotou minus 80 stupňů Celsia.

fn plzen 3Nutné administrativní úkony v očkovacím centru.

 

fn plzen 4Pro očkování je potřeba podepsat informovaný souhlas. Ten si zájemce může vytisknout doma při registraci nebo mu bude dodán v nemocnici. Zároveň bude zájemci přidělen termín podání druhé vakcíny.

fn plzen 5Lékař provede vstupní anamnézu.

fn plzen 6Samotná aplikace dávky trvá jen několik vteřin. Po aplikaci vakcíny je nutné, aby se každý odebral do čekárny na 30 minut. Po 2. dávce naočkování bude každému vystaven certifikát. V případě zájmu je možné nechat si vystavit „Mezinárodní očkovací průkaz“, jehož cena je 217 Kč.

 

 

foto a zdroj: FN Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24