QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opravy vodovodu na Slovanech zasáhly do provozu tramvají i aut - FOTKY

21.01.2019 12:42

Na náměstí Milady Horákové v Plzni na Slovanech odstartovaly v pondělí opravy vodovodního řadu. Práce zasáhly jak do provozu tramvají, tak vozidel.

foto-qap-cz (6)
foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (8)

Opravy vodovodního řadu, který se nachází pod kolejemi přímo u nástupní stanice na náměstí Milady Horákové, jsou naplánované až do pondělí 28. ledna.

Práce se rozeběhly hned v ranních hodinách v pondělí a zásadně ovlivnily dopravu v místech. Kolem zastávky neprojedou auta, ani tramvaje. "Výhybku je nutné demontovat, vodovodní řad odkrýt, opravit a po nutném zpevnění pomocí injektáže podloží ji vrátit zpět. Za omezení po dobu opravy se VODÁRNA Plzeň a.s. omlouvá," vysvětluje mluvčí vodárny Dana Veselá. 

Tramvaje na lince číslo 1, které míří do Bolevce, tak musely najet na objížďku. Směrem ze Slovan tramvaje jezdí do centra přes konečnou na Světovaru. Následně až na Mikulášské náměstí po trase tramvají linky číslo 2. Omezení se netýká tramvají linky číslo 1 z Bolevce směrem na Slovany. Podrobnosti k výluce najdete v článku zde.

Na Slovanech v současné době nejde o jediné omezení. Před pár týdny začala rozsáhlá rekonstrukce Slovanské třídy. Ta potrvá až do roku 2020. První etapa stavby se týká úseku Sladkovského - Liliová a měla by skončit na začátku letošního června. Pro řidiče to znamená omezení, v úseku musí jezdit po tramvajových kolejích. Nákladní auta musí využít objížďku. Další informace k rekonstrukci najdete v článku zde.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24