Patrik Hrošovský opouští po deseti letech Viktorku. Míří do Genku

16.08.2019 19:28

Slovenský středopolař měl pomoci fotbalistům Plzně v předkolech evropských pohárů. Viktorka ale vypadla a Patrik Hrošovský se stěhuje do Belgie.

Hrošovský

Na základě dohody mezi týmem Genku a Viktorkou měl Patrik Hrošovský pomoci Plzni v předkolech evropských pohárů. Tu ale včera vyřadily Antverpy, slovenský reprezentant tedy po deseti letech opouští Štruncovy sady a oblékne dres účastníka Ligy mistrů belgického Genku.

"Je to hořká rozlučka, chtěl jsem se loučit postupem do skupiny... Bohužel to nevyšlo, za ty roky, co jsem tu prožil, jsem ale určitě vděčný. Na plzeňské angažmá budu vzpomínat jen v dobrém, zažil jsem tu krásné roky už od dorostu. Vyhráli jsme tituly, hráli Ligu mistrů, Evropskou ligu, slavili s fanoušky řadu úspěchů. Skvělé vzpomínky,“ říká Patrik Hrošovský

Slovenský záložník přišel do Plzně z Trenčína v roce 2009, v 17 letech začal hrát na západě Čech v mládeži. Svou seniorskou premiéru si odbyl v sezoně 2011/2012, kdy naskočil do zápasu Poháru České pošty.

Posléze zamířil na trojici hostování – do Sokolova, Ústí nad Labem a do Znojma. V druhé polovině ročníku 2013/2014 už se však zapracoval do plzeňského kádru natrvalo a vypracoval se v jednu z největších klubových opor. Za Viktorku odehrál celkem 213 soutěžních utkání a vstřelil 13 gólů.

"Za ty krásné roky, které jsem tu zažil, bych jim chtěl poděkovat. Podpora tu byla vždy veliká a já nadále zůstávám alespoň fanouškem Viktorky. Ty roky, které jsem tu zažil, nikdy nezapomenu,“ vzkazuje slovenský reprezentant fanouškům Plzně.

Jeho služby oceňuje  také generální manažer klubu Adolf Šádek: "Patrik toho pro Viktorii odvedl spoustu. Strávil tu řadu let a nezaslouží si nic jiného než obrovské poděkování z naší strany. Budeme mu v jeho novém angažmá držet palce a vždy ho rádi v Plzni přivítáme.“

Dnes se v Doosan Areně Patrik Hrošovský loučil. Pro všechny si připravil malý dárek, ať už to byly chrániče či šampaňské s jeho fotografií a podpisem.

FOTO: FCVP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24