Plzeň opravuje přes léto mosty a lávky. Uzavře se most v Koperníkově ulici

24.07.2020 11:11

Pracuje se na mostě v Těšínské ulici, brzy začne rekonstrukce Rooseveltova mostu i mostů v Koperníkově ulici a u Tyršova sadu. Obnovou prochází také lávka v Českém údolí a lávka spojující Božkov a Koterov.

5

K hlavním investičním akcím v letošním roce patří dlouhodobá oprava mostu přes Radbuzu v Liticích, dokončení rekonstrukce Rooseveltova mostu, která začala loni. Letošní opravy dolní stavby ale už neomezí provoz. "Největší dopravní komplikace přes letní prázdniny způsobuje oprava mostu v Těšínské ulici na Doubravce, který je uzavřen pro osobní automobily až do konce srpna,“ vysvětlil náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule.

Už 31. července zahájí Správa veřejného statku města Plzně opravu povrch vozovky mostu v Koperníkově ulici. Práce potrvají do 3. srpna. "Odfrézujeme současný povrch mostu od křižovatky s ulicí Borská po křižovatku s ulicí Hálkova, provedeme důkladnou penetraci a položíme novou vrstvu asfaltu. Na závěr opravíme nátěr zábradlí v místech poškození, což je cca 20 procent plochy. Most bude po dobu oprav uzavřen pro veškerou dopravu,“ vysvětlila technická náměstkyně Správy veřejného statku města Plzně Andrea Fojtíková.

Jednodenní opravou projde most Tyršův sad na silnici I/27. Stavbaři opraví povrch mostních závěrů. Práce jsou naplánovány na pátek 7. srpna. Dojde pouze k částečnému omezení provozu, most bude průjezdný vždy jedním pruhem.

Už 27. července se uzavře lávka pro pěší a cyklisty v Českém údolí mezi ulicí K Lávce a Valchou. Práce na pochozí izolaci lávky potrvají maximálně 30 dní.

Nové nátěry dostává lávka spojující Božkov a Koterov, součástí prací je i okamenování podpěr. Opravy na lávce se už dokončují. Provoz pro pěší a cyklisty je částečně omezen.

Na začátku července nechalo město opravit lávku Cukrovarská. Nově natřená jsou zábradlí, obnoveny byly povrchy opět. Skončily už také opravy Vokounovy lávky přes Úhlavu ve Sporné ulici, kde stavbaři obnovili pochozí izolaci. Během června a července se pracovalo také na lávkách v Koperníkově ulici přes železniční trať. Zde došlo k opravě nátěrů a vodorovného značení, také byla vyměněna pochozí izolace. Lávky už fungují bez omezení.

Více o rekonstrukci mostu v Liticích jsme psali zde, o opravách Rooseveltova mostu se dočtete zde

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24