QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská zoo opět láká na víkendový program! Tentokrát na přehlídku řemesel

12.09.2019 8:02

Plzeňská zoologická zahrada opět láká na porkačování víkendových akcí. Tentokrát bude program ve znamení přehlídky řemesel. Chybět nebude ani hudební doprovod.

_IGP7255

Každoroční Slavnosti babího léta na statku Lüftnerka v Zoologické a botanické zahradě města Plzně budou o nadcházejícím víkendu pokračovat. Program je připravený na sobotu 14. a neděli 15. září vždy od 10 do 18 hodin. Tentokrát půjde o přehlídku lidových řemesel a dovedností.

"V sobotu program navíc zpestří studenti a pedagogové ze Střední odborné školy ve Stříbře ukázkami zpracování zemědělských produktů. Naproti tomu v neděli uvidí návštěvníci tradiční mlácení obilí cepy v podání mlatců z národní kulturní památky Hoslovický mlýn v Pošumaví. Oživlý statek také představí např. draní peří. K nejzajímavějším řemeslům bude určitě patřit i letos velká dílna košíkáře, šperkařský nebo perníkářský stánek," láká František Hykeš ze zoo.

Nebude samozřejmě chybět možnost si některé činnosti vlastnoručně vyzkoušet, pro děti budou určeny tvůrčí dílničky. Každý bude mít možnost si zkusit, jak se dříve pralo v neckách a na valše s jádrovým mýdlem Jelen.

"V sobotu odpoledne od 14 hod. se navíc nádvoří statku Lüftnerka rozezní lidovou muzikou v podání dětského souboru Pšeničky. V neděli ve stejnou donu se představí dětský folklorní soubor Plzeňáček," dodává František Hykeš.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24