QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Přinášíme Vám seznam očkovacích center v Plzeňském kraji

15.01.2021 10:35

Registrace k očkování proti covidu-19 se rozjela a Vy nevíte, které očkovací centrum využít? Přinášíme Vám proto seznam očkovacích center v celém Plzeňském kraji.

photo-pg-2505-1800-

Registrace a rezervace k očkování nemusí proběhnout v jednom termínu, záleží na kapacitě zvoleného očkovacího místa a aktuálním stavu počtu vakcín v České republice. Až očkovací centrum vypíše první volné termíny, bude si je moci přihlášený zájemce rezervovat. Registrační systém ho na to upozorní v SMS a přijde mu další kód, kterým svou rezervaci potvrdí.

Termín podání druhé dávky systém vytvoří automaticky za 21 dní, bude možné ho upravovat. Občan v systému získá také v digitální podobě certifikát o provedené vakcinaci. Certifikát obdrží občan od očkovacího místa v tištěné podobě.

V místě s nejvyšší koncentrací osob, což je město Plzeň, je celkem 7 vakcinačních center. Tři taková centra jsou ve FN Plzeň, další ve Státním zdravotním ústavu, pobočka Plzeň, v nemocnici Privamed, v poliklinice na Denisově nábřeží a v bývalé železniční poliklinice.

Kromě města Plzně jsou vakcinační centra ve všech krajských nemocnicích - Domažlice, Stod, Klatovy a Rokycany. Očkuje se také v nemocnici v Sušici. Vakcinační centra budou v příštích dnech rozšířena ještě o nemocnici v Plané a v Horažďovicích (zde budou očkovat své zaměstnance a pacienty), dále se bude očkovat na poliklinice v Tachově (očkování zde bude zajišťovat společnost Léčebné lázně Konstantinovy Lázně, a. s., která poskytne také mobilní týmy pro okresy Tachov a Plzeň-sever).

V případě potřeby bude vybudováno velkokapacitní centrum, a to v plzeňském areálu Depo2015. „Uvažujeme o tom, že by mohlo být v plzeňském Depu2015. Výhodou je velké parkoviště, dá se tam vytvořit i zázemí pro očkovací týmy. Pracovaly by tam až čtyři vakcinační týmy, což je kolem osmnácti lidí,“ vyjmenovala hejtmanka.  

Foto: Nemocnice PK

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24