QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Proměna Radobyčic pokračuje. Rekonstrukci má za sebou Sportovní ulice

28.01.2020 9:21

Kolaudaci už má za sebou zrekonstruovaná Sportovní ulice. Centrální obvod už chystá investiční akce na letošní rok. V plánu je slibované parkoviště U Borského parku.

22

Stavbaři opravili zhruba 120 metrů dlouhý úsek Sportovní  ulice. Vznikl zde nový chodník a devět  parkovacích míst. Přibyl také vyvýšený práh v křižovatce s ulicí U Pole. Investiční akce si vyžádala  téměř 2,4 milionu korun, je to o zhruba 700 tisíc korun méně oproti původně plánovaným nákladům.

"Stavba zahrnuje výstavbu nové komunikace, tedy pokračování Sportovní ulice v délce 60 metrů a rekonstrukci stávající komunikace v téže délce,“  informuje Petr Baloun,  první místostarosta plzeňského centrálního obvodu.

Loni v prosinci už se řidiči v Radobyčicích dočkali také kompletně průjezdného kruhového objezdu. Prokouklo i jeho okolí. Více jsme psali zde.

V centrálním obvodu loni proběhlo sedm investičních akcí a jedna oprava celkem za 33 milionů korun. Jednalo se o zvětšení parkoviště v Lábkově ulici, kde přibylo 100 nových míst, vybudování skladu sportovních potřeb ve Škodalandu, rekonstrukci Chatové ulice, instalaci videotelefonů v mateřských školách, zateplení budovy školky ve Schwarzově ulici, rekonstrukci sociálního zařízení ve školce v Puškinově ulici a vybudování schodiště ve Walterově ulici.

Kvůli komplikacím v projektové přípravě se ale nepodařilo vybudovat parkoviště v ulici U Borského parku. "Tato akce je již připravena k realizaci – je vydané stavební povolení a právě probíhá výběr zhotovitele. Akce tedy začne na jaře, jakmile to dovolí klimatické podmínky,“ dodává Petr Baloun.

FOTO: ÚMO Plzeň 3

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24