QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ředitelé ZŠ, MŠ a jídelen zřizovaných Plzní dostanou mimořádnou odměnu

24.11.2020 10:30

Jedná se o mimořádnou odměnu, za řízení a koordinaci činnosti školy v podmínkách mimořádných opatření v době koronavirové pandemie.

200901TZ_10

Rada města schválila mimořádnou odměnu všem ředitelům a ředitelkám základních a mateřských škol a školních jídelen, které zřizuje město Plzeň. Mimořádné odměny se týkají vedení všech 26 základních plzeňských škol zřizovaných městem, dvou ředitelek samostatných školních jídelen a také 40 ředitelek městských mateřských škol.

Odměnu obdrží za druhé pololetí roku 2020, a to konkrétně za řízení a koordinaci činnosti školy v podmínkách mimořádných opatření v době koronavirové pandemie.

Odměny se poskytují za řešení mimořádné krizové situace způsobené pandemií koronaviru. Výše odměn ředitelek mateřských škol byla projednána se zástupci městských obvodů. „V souvislosti s předcházením a šířením nákazy covid-19 jsou na ředitele a ředitelky škol a školek kladeny zcela mimořádné nároky na řízení organizace. Aktuální situace vyžaduje jejich maximální nasazení a časté rozhodování pod časovým a psychickým tlakem,“ uvedla radní města Plzně pro oblast školství Lucie Kantorová.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24