QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rokycany bojují se spouští, kterou za sebou nechala velká bouřka

29.06.2022 7:45

Silné bouřky, které v noci v pondělí 27. června zasáhly Plzeňský kraj, způsobily v Rokycanech mnoho škod. Uklízecí práce v ulicích Rokycan potrvají ještě pár dní.

po bouřce_Rokycany_Jan Šašek FB

V pondělí 27. června se nad Rokycanskem přehnala silná bouře s výrazným srážkovým úhrnem. Sesuv podmáčené půdy a kamení zasypal část in-line dráhy pod rokycanskou Strání. "Část stezky je omezeně průchozí a těžko sjízdná. Celý den pracujeme na uklízení vzniklých škod. Prioritou pro dnešní den bylo zejména čištění kanalizačních vpustí, odklízení naplavených nečistot a bahna na hlavních komunikacích a kontrola provozní bezpečnosti stromů ve městě. K tomuto místu bychom se s technikou a lidmi měli dostat ve středu," informoval na svém Facebookovém profilu Jan Šašek, místostarosta města Rokycany.

Místostarosta vyzval k opatrnosti při pohybu ve veřejných prostranství a město dočasně uzavřelo Husovy sady a Kalvárii. "Z bezpečnostních důvodů jsou pro veřejnost až do odvolání uzavřeny Husovy sady (Stráň) a Kalvárie. Po extrémní bouřce hrozí pády podmáčených vzrostlých stromů. Území je místy komplikovaně průchodné z důvodu rozsáhlých erozních sesuvů. Přesnější škody a provozní bezpečnost stromů zjišťujeme. Následně provedeme odstranění veškerých vzniklých škod," uvedl Jan Šašek a dodal: "Obecně se na veřejných prostranství pohybujte opatrně a vyhýbejte se, je-li to možné, pohybu pod vzrostlými stromy. Riziko je stále aktuální. BUĎTE OPATRNÍ!"

Město Rokycany se ocitlo bez proudu, ten byl obnoven v úterních dopoledních hodinách. "Dle sdělení společnosti ČEZ Distribuce, a.s., byla po desáté hodině dopolední porucha na distribuci elektrické energie na všech odběrných místech u nás v Rokycanech odstraněna. Společnost od jedenácté hodiny večerní evidovala výpadky na všech zdejších trafostanicích," uvedl Jan Šašek.

O bouři, která se prohnala Plzeňským krajem a zanechala za sebou spoušť jsme informovali zde.

 

foto FB Jan Šašek

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24