QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rokycany omezují úřední hodiny městského úřadu. Zavírají se sběrné dvory

16.03.2020 12:23

Ve městě se uzavřela dětská hřiště, nepřístupné budou veřejná WC. Od úterý 17. března se zavřou sběrné dvory, odkládají se také jarní svozy objemného odpadu.

rokycany

V souvislosti s omezením volného pohybu osob, který vyhlásila vláda, omezuje rokycanský městský úřad hodiny pro veřejnost.

Dnes 16. března a následující pondělí 23. března budou úřední hodiny pro vyřízení nezbytně nutných úkonů od 9 do 12 hod., ve středu 18. března pak od 13 do 16 hodin. Týká se to pouze agendy osobních dokladů a podatelny.

"Agenda občanských průkazů, cestovních dokladů a evidence obyvatel bude vyřizovat pouze podání žádosti v případě ztráty občanského průkazu a výdej už hotového občanského průkazu. Před návštěvou úřadu kontaktujte pracovnice agendy na telefonních číslech 371 706 213, 371 706 216 a konzultujte s nimi nutnost osobní přítomnosti při vyřízení jakéhokoliv úkonu,“ sděluje mluvčí rokycanské radnice Tereza Maixnerová.

Odbor dopravy bude řešit pouze ztráty dokladů, registrační značky a vydávání řidičských průkazů. Než odbor navštívíte, kontaktujte vedoucího odboru na čísle 778 701 871.  

Pokladna, matrika i další odbory budou uzavřené. Stavební odbor odkládá kolaudace a prodlouží lhůtu pro námitky ve stavebním řízení.

Rokycanská nemocnice v úterý zpřístupní odběrové místo – dvě buňky a průjezdný stan, aby pacient nemusel vystoupit z auta. Vzorky bude odebírat pacientům, u kterých to doporučí hygienici. Vyhodnocovat je bude FN Plzeň.

"Rokycanská sportoviště jsou kompletně zavřená, uzavřela se také dvě dětská hřiště, která jsou oplocená a lze je uzamknout. Uzavření čeká také veřejné záchodky.  Od úterý 17. března se zavírají oba sběrné dvory (SD v Jiráskově ul. a SD Němčičky).  Odkládají se také jarní svozy objemného odpadu a bioodpadu,“ dodává mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24