QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Škodaland rozšiřuje služby. V areálu vznikne stellplatz pro karavany

07.10.2021 13:20

Zkouška proběhla a je rozhodnuto - až pět míst pro obytné vozy (tzv. stellplatz) vznikne od začátku příštího léta na parkovišti u Škodalandu. Pro karavany tu bude k dispozici voda i elektřina.

stellplatz, foto-plzen.eu, umo3
stellplatz, foto-plzen.eu, umo3stellplatz, foto-plzen.eu, umo3_2stellplatz, foto-plzen.eu, umo3_3

Začátkem října proběhla v Plzni u areálu Škodalandu zkouška, která ověřila, zda je na parkovišti dostatek prostoru pro obytné vozy a manipulaci s nimi.

„Sám jsem nadšený karavanista a těší mě, že vybudováním těchto stání doplníme infrastrukturu, která u nás zatím není dostatečná, a tím se nejen přiblížíme západní Evropě, kde jsou tato místa běžná, ale také naše krásné město turisticky zatraktivníme a přilákáme více návštěvníků,“ říká starosta centrálního plzeňského obvodu David Procházka.

Pro karavany bude na stellplatzu možnost doplnit si čistou vodu, připojit se na elektrickou energii, vypustit šedou vodu z kuchyňky včetně možnosti vyprázdnění WC kazet.

„Díky vybudování stellplatzu se rozšíří služby, které poskytuje areál Škodaland. Nyní jsme zahájili přípravu podkladů pro tento projekt a chtěli bychom vše dokončit před startem letní sezóny v příštím roce,“ doplňuje I. místostarosta Petr Baloun.

 

foto: ÚMO Plzeň 3

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24