QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Školky testují pohybové dovedností dětí. Chtějí je přilákat ke sportu - FOTKY

22.11.2019 19:07

Své pohybové schopnosti otestovali předškoláci v jedné z plzeňských mateřských škol. Do akce se zapojil i olympionik Vladimír Jarý.

3
2458176

Další testování pohybových dovedností předškolních dětí se dnes konalo v 57. mateřské škole v ulici Nad Dalmatinkou v Plzni. Děti absolvovaly disciplíny inspirované zvířátky, jako je například kráčející čáp, skákající žába, vlnící se had nebo šikovný lachtan.

Akce se uskutečnila v rámci projektu Nadace sportující mládeže. "Této aktivitě se věnujeme už
více než deset let. Od roku 2016 na Pohyb 1P navazují Sportovní hry mateřských škol a od roku 2014 vrcholí snaha o podporu pohybových aktivit dětí předškolního a mladšího školního věku Festivalem sportu,"
sděluje předseda správní rady Nadace sportující mládeže František Berka.

"Naším záměrem je systémovým způsobem přivést děti k pravidelnému pohybu. Rodiče ještě v den testování obdrží vyhodnocení výsledků a také další materiály informující o možnostech sportovních aktivit v místě bydliště, doporučení týkající se správného stravování a další informace. Díky tomu mohou mateřské školy i rodiče ovlivňovat nevhodné návyky dětí ještě před vstupem na základní školu," dodává František Berka.

Po cvičení děti dostaly diplomy a další drobné dárky. Ocenění jim předali místostarosta čtvrtého plzeňského obvodu Václav Beran a stříbrný medailista z olympijských her v roce 1972, házenkář Vladimír Jarý, který si s dětmi popovídal o své sportovní kariéře.

FOTO: Pohyb1p

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24