Slib splněn! Některé děti se vrátí do škol a školek, nakoupíme dětské oblečení a potřeby

06.04.2021 18:55

Podle slov ministra školství Roberta Plagy vláda s jeho návrhem souhlasila jednomyslně. Jestli bude rozhodnutí platit pro všechny okresy, to oznámí ministerstvo zdravotnictví ve středu.

Plaga_mšmt

Od pondělí 12. dubna půjde do škol polovina žáků prvního stupně, vláda schválila rotační výuku po týdnech. Střídání tříd se nebude týkat malotřídek ani speciálních škol. Do školek se vrátí pouze předškoláci, mladší děti ještě musí zůstat doma.

Otevřou se také základní umělecké a jazykové školy, podmínkou je výuka ve formě jeden na jednoho.

V souvislosti s otevíráním škol a školek se vláda rozhodla pro udělení výjimek některým obchodům. Od pondělí 12. dubna se otevřou obchody s dětským zbožím, papírnictví, zoologické zahrady i farmářské trhy.

  • V obchodech budou moci lidé nakoupit dětské oblečení a obuv.
  • Papírnictví dostalo výjimku z toho důvodu, aby rodiče mohli nakoupit dětem potřeby do školy.
  • Zoologické zahrady mohou otevřít za předpokladu, že je omezen počet návštěvníků na 20% maxima a otevřeny budou pouze venkovní prostory.
  • Na farmářských trzích si lidé nakoupí pouze potraviny, nebude možné prodávat dárkové předměty, jídlo k okamžité spotřebě.

Podmínkou pro děti ve školách i školkách zůstává antigenní testování. „Předpokládáme, že na školách by se měly ty testy objevit během středy,“ řekl Robert Plaga.

Foto: MŠMT

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24