QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Špičák hlásí novou bílou nadílku. Připadlo až 15 centimetrů sněhu

20.02.2020 7:56

Ve skiareálu se lyžuje bez front, na svazích leží v průměru třiceticentimetrová vrstva přírodního a technického sněhu. Které sjezdovky jsou v provozu?

Zahájení sezóny na Špičáku (14)

Na šumavském Špičáku se počasí stále pohybuje jako na tobogánu. Po oteplení minulý víkend napadlo do dneška 10 až 15 centimetrů přírodního sněhu. "Pomohlo nám to v úpravě a vylepšení otevřených sjezdovek. Množství sněhu ale není zase takové, abychom mohli otevřít další trasy. Zvlášť když zase nevyšla předpověď silnějších mrazů a nemohli  jsme ani spustit technické zasněžování,“ uvedl k aktuálním podmínkám ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.   

Výhodou je lyžování bez jakýchkoli front a na slušných površích. “Když nám připadne nebo přisněžíme sami a teplota se drží alespoň kolem nuly, tak otevřené sjezdovky jsou ve výborném stavu a lyžování si jde i v této macešské zimě u nás užít,“ dodal Vladimír Kasík. Na sjezdovkách, kde se lyžuje, leží stále v průměru vrstva 30 centimetrů přírodního a technického sněhu.

Ski&Bike Špičák má stále k dispozici hlavní více než 1,5 km dlouhou sjezdovku v kombinaci hořejšího úseku trojky Slalomové s přejezdem na dvojku U zalomeného a rodinnou Spodní Šanci. Dále je k dispozici lyžařské hřiště s pohyblivým kobercem a sjezdovka od parkoviště. Podle "nálad“ počasí se pak zprovozní i areál pod hotelem Sirotek. Minulý týden skončily šestým víkendem oblíbené lyžařské kurzy určené především pro děti, kterých bylo v několika družstvech skoro 400.

 Lanovka na vrchol Špičáku, kotva na Spodní Šanci a vleky pro děti včetně pohyblivého koberce jsou v provozu od 8.30 do 16 hodin. K dispozici jsou všechny další služby – půjčovna vybavení, servis lyží či lyžařská škola. Večerní lyžování na Spodní Šanci se koná každý pátek, sobotu a středu od 18.30 do 21 hodin, poblíž je občerstvení v novém vyhřívaném stanu a v chatě Blaženka.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24