QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stavba průtahu Na Roudné - Plaská se chystá! U Boleváku se kácí - FOTKY

20.03.2019 9:53

Přípravy stavby tahu Na Roudné - Plaská v Plzni začaly kácením stromů u Boleváku. Lokalita se totálně proměnila. Podívejte se na aktuální fotky i vizualizaci nového tahu.

foto-michaela -květová (3)
foto-michaela -květová (3)foto-michaela -květová (1)foto-michaela -květová (2)foto-michaela -květová (4)

V Plzni došlo na další kácení stromů ve velkém. V podstatě souběžně s kácením stromů nad Lochotínským parkem, kde se začíná se stavbou retenční nádrže, šly k zemi také stromy v okolí Velkého boleveckého rybníka.

Ke kácení došlo zejména podél železniční tratě, stejně tak kolem železničního viaduktu na Jateční a v okolí vznikající bytové zástavby. Důvodem jsou přípravy stavby s názvem "I/20 a II/231 v Plzni, Plaská – Na Roudné – Chrástecká, 2. etapa". Konkrétně jde o napojení průtahu od viaduktu k Plaské. Akce je společným projektem města Plzně, Ředitelství silnic a dálnic České republiky a Správy a údržby silnic Plzeňského kraje. Město začalo vykupovat pozemky pro stavbu už na začátku roku 2016.

Čtyřproudový průtah povede od železničního viaduktu u Jateční až ke křižovatce Plaská - Studentská. Ke konci úseku bude komunikace stažena do dvou pruhů, touto dvoupruhovou komunikací bude dočasně sveden provoz ze silnice I/20 z novostavby na komunikaci II/231, a to do nově navržené okružní křižovatky. Ta napojí novou komunikaci do ulice Na Roudné - Jateční zhruba v místech dnešních železničních viaduktů. Okružní křižovatka o průměru 36 metrů bude umístěna v prostoru nově vybudovaného železničního mostu na trati Plzeň – Žatec.

Zdroj_ŘSD

Nová část silnice I/20 v úseku Plaská – Na Roudné je třetí částí takzvaného východního okruhu města. Její dvě etapy D5 - K Dráze a K Dráze - Jasmínová jsou již v provozu. Náklady na stavbu se počítají kolem 450 milionů. Investice by měla podle původních odhadů činit okolo 150 milionů.

 

FOTO: Michaela Květová

Zdroj vizualizace: ŘSD

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24