V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

Svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní třikrát jinak! To musíte zkusit...

uprav2-br
11. 11. 2018 9:41

Svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní jsou tradiční dobrotou na svátek svatého Martina. Na výběr máte hned ze tří receptů! A potírat zásadně rozpuštěným máslem s rumem...

Na přípravu budete potřebovat:

První těsto:

540 g hladké mouky
360 g Hery máslové nebo másla
250 g smetany na šlehání
špetka soli

Druhé těsto:

420 g hladké mouky
250 ml smetany na šlehání
250 g Hery máslové nebo másla
špetka soli

Třetí těsto:

400 g hladké mouky
250 g Hery máslové nebo másla
250 g zakysané smetany
špetka soli

Ořechová náplň:

200 g nastrouhaných vlašských ořechů
150 g cukru moučka
špetka skořice
1 PL rumu
1 bílek

Postup přípravy receptu:

Do mouky nastrouháte chladný tuk, přidáte smetanu a špetku soli. V robotu nebo ručně vypracujete hladké těsto. Malinko začne zahříváním lepit, ale mouku nepřisypávejte. Těsto vložte na hodinu do lednice ztuhnout.

Na náplň smíchejte dobře všechny ingredience a nechte odstát.

Těsto vyjměte z lednice a rozdělte na 6 dílů. Vždy pracujte jenom s jedním a zbytek nechte v lednici. Z těsta vyválejte kruh cca 15 cm v průměru a asi 4 mm silný. Rozdělte na 6 stejných výsečí a k delší dejte asi lžičku náplně. Od delší strany, kde je náplň rolujte k cípu a zahněte malinko do tvaru rohlíčku. Konce můžete přimáčknout. 

Vkládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě rozpálené na 180°C cca  20 - 25 minut do růžova.

Ještě horké rohlíčky potřete rozpuštěným máslem s rumem a pocukrujte.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů najdete na blogu V Kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.

 

MK
sdílet na facebook

Tradiční menu jinak! Velikonoční plněná sekaná hodně překvapí

Lifestyle
 čtení
20. 4. 2019 11:06

K Velikonocům jasně patří nádivka a vajíčka. Nechcete ale zkusit něco nového? Velikonoční sekaná s nádivkou a vejci je parádní záležitost. S tipem od foodblogerky uspějete!

Bílá sobota je tady! Obarvěte vajíčka, napečte mazance a upleťte pomlázky...

Lifestyle
 čtení
20. 4. 2019 8:12

Velikonoce jdou do finále. Máme tu "Bílou sobotu". Před námi je "Hod Boží velikonoční" a "Velikonoční pondělí". Se závěrem nejvýznamnějších křesťanských svátků se pojí i řada tradic...

  QAP téma   Kam na oběd?
U PAŠÁKA, pivovar - restaurace      Kalikovský Mlýn      Restaurant Flora      Pivnice Flora      
  Tipy do Bavorska

Sankt Englmar láká na turistiku, stezku v korunách i zábavu pro rodiny

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  Český software s.r.o.

Tvorba www stránek

  MEDIA PRODUCTION s.r.o.

Inzerujte na nejatraktivnější LED obrazovce v Plzni!

  Přehled dnešních akcí