QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tachovsko má před sebou víkend nabitý akcemi. Přinášíme jejich přehled

15.07.2020 14:34

Loutkové divadlo, metalový festival nebo třeba letní party, to vše si můžete užít v nejbližších dnech na Tachovsku. 

IMG_0028

Pohádka o Šípkové Růžence
Konstantinovy Lázně - Loutková divadelní pohádka o Šípkové Růžence čeká na malé návštěvníky v klubu MC Panteon v Konstantinových Lázních 17. července. Pohádka v podání Evy Hruškové a Zdeňka Rohlíčka začne v 16 hodin.  


Husman fest 3
Tachov - Malý festival metalové a progresívní hudby je naplánován do zahrady Muzea Českého lesa v Tachově na 18. července od 12.30 hodin. Zahrají kapely Hypnos, Elysium, Something Like, Soul Decoder a řada dalších.

 
Letní goldie´s party

Stříbro - Letní goldie´s party ve stylu 80. a 90. let se bude konat 18. července od 21 hodin v Castello clubu na náměstí. Večerem vás bude provázet DJ Mario. Připraveny jsou i soutěže pro návštěvníky.

Letní kino

Stříbro - Film Vlastníci se bude promítat v sobotu 18. července ve 22 hodin ve venkovním prostoru stříbrského muzea.

Malá Žirafa

Josefova Huť - Divadlo Podkova zahraje inscenaci Malá žirafa, a to 25. července od 17 hodin v osadě Josefova Huť v údolí Mže v Pavlovicích.  Jde o letní premiéru upravené francouzské komedie z roku 1968. Hrají Jaroslav Blažek, Evžen Bočkor, Viktorie Rečková a další herci.

 

Chodová Planá zve na kočárky

Chodová Planá - Soukromé muzeum v Chodové Plané zve na novou putovní expozici kočárků. Jak uvedl provozovatel muzea Jiří Sauko, jde o kočárky pro miminka i pro panenky a zapůjčila mu je do letní expozice Iveta Csikosová z Třemešné. Jde o kočárky zhruba od roku 1900 až do 50. let minulého století. K vidění je i malá sbírka historických křtících šatiček pro miminka, dívčí šaty a botičky. Otevřeno je o víkendech vždy od 13 do 18 hodin.

 

Výstava Natvrdlých

Planá - V Galerii ve věži v Plané je k vidění výstava obrazů sdružení Natvrdlých.  Celkem 25 obrazů zde vystavují  Michal Novotný přezdívaný Micl, Jaroslav Valečka, Lukáš Miffek a Karel Jerie. Výstava zůstane na místě do 23. srpna.  


Kučík a Pakosta vystavují ve Stříbře
Stříbro - Snímky Štefana Kučíka uvidíte na hradbách u 13. poledníku u kina Slavia a jde o portréty a různé detaily a můžete je vidět denně,  zatímco fotografie Jana Pakosty ukazují pohledy z výšky, udělané dronem. Tyto snímky lze vidět v bývalé hasičárně na náměstí vždy ve středu od 10 do 12 hodin a o víkendech do 14 do 16 hodin.

Tachovský zámek zve na výstavu knoflíků
Tachov - Novou expozici připravili v tachovském zámku. Stovky knoflíků ze sbírky Lízy Oberdörferové Honomichlové z Černošína jsou k vidění do 31. října , a to vždy od středy do neděle od 10 do 17 hodin.

Výstava mechanických a dřevěných hraček
Černošín - Historické hračky můžete obdivovat v černošínském muzeu. Jde převážně o mechanické a dřevěné hračky vyrobené od padesátých let minulého století, které zapůjčila sběratelka Božena Rambalová z Plzně. Výstavu můžete vidět vždy v úterý, středu a sobotu od 10 do 16 hodin, nebo ve čtvrtek a pátek po telefonické domluvě na čísle 736 417 706.

Fotografie Moniky Šavlové
Černošín – K vidění je nová výstava autorských fotografií Moniky Šavlové z Kladrub. Nese název Náhody a jde o snímky z posledních let, které vznikly neplánovaně a náhodou. Výstava potrvá do poloviny září vždy od úterý do soboty od 10 do 16 hodin.

Stříbro zve na maňásky
Stříbro - Stříbrské muzeum zve všechny zájemce na výstavu loutek a maňásků. Vystavena jsou i malá divadélka. Zájemci sem mohou zamířit po celé léto vždy od úterý do soboty.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24