QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tip na luxusní moučník! Zkuste obrácený jablkový koláč s pudinkovým krémem

29.06.2019 11:04

Luxusní dezert rozhodně nemusí být záležitostí jen pro profesionální cukráře. Obrácený jablkový koláč s pudinkovým krémem zvládnete hravě a je to opravdová lahůdka!

1

Na přípravu budete potřebovat:

Těsto:
3 vejce
75g cukru krupice
1/2 vanilínového cukru
150g polohrubé mouky
1PL kakaa
1/2 prášku do pečiva
4,5PL vlažné vody

Dále pak:
cca 6 velkých jablek
1 vanilínový cukr
mletá skořice
kousek másla

Na krém:
1 vanilkový pudink na vaření
250-300ml mléka
1-2PL cukru krupice ( podle chuti
1 zakysaná smetana
+ 1 smetana na šlehání a ztužovač šlehačky
kakao na posypání
+ alobal na vyložení formy

Postup přípravy receptu:

Formu nebo plech vyložte včetně stěn alobalem. Dno vymažte máslem, posypte vanilínovým cukrem a skořicí. Jablka nahrubo nastrouhejte a rozprostřete je na posypané dno, trochu zmáčkněte. Vrstva by měla být cca 2cm.

Vejce vyšlehejte s cukry do pěny, přilijte vlažnou vodu a postupně přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a zlehka důkladně promíchejte. Vlijte na jablka a vložte do trouby vyhřáté na 220°C na cca 15 - 20 minut. Zkuste špejlí, zda se těsto nelepí. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Po vychladnutí vyklopte na větší talíř nebo na druhý plech a opatrně sundejte alobal. Jablka by měla mít zkaramelizovanou vrstvu.

Pudink uvaříme s mlékem a cukrem, důkladně mícháme, neměl by být příliš tuhý. Necháme také vychladnout a pak do něj vmícháme zakysanou smetanu. Navrstvíme na koláč a jako poslední vrstvu dáme ušlehanou smetanu se ztužovačem. Posypeme kakaem a dáme důkladně vychladit.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24