QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tipy na jarní prázdniny. Kam vyrazit s dětmi?

23.02.2019 13:34

Plzeňsko má jarní prázdniny. Školáci si odpočinou od školních povinností celý týden od 25. února. Řada rodin vyráží na hory. Kam ale vyrazit, když zůstanete doma? Přinášíme tipy...

NC Srni vlci_foto QAP_cz (14)

Na hradě Kašperk jsou o jarních prázdninách připraveny speciální zimní prohlídky. Konají se každou středu a sobotu vždy od 10:15, 11:30, 12:45, 14:00 a 15:15. Více najdete na stránkách hradu.

V Plzni se po celé prázdniny koná veřejné bruslení. A to každý den v malé tréninkové hale zimního stadionu v Doudlevcích. Přehled časů najdete zde.

Vyrazit můžete do plzeňské zoo. V neděli 24. února se zde vyhání zima (psali jsme zde). Zavítat sem můžete ale i v jiný den, otevřeno je denně od 9 do 17 hodin.

Lyžovačka je jasnou volbou. My doporučujeme největší lyžařský areál na české straně Šumavy - Špičák. Pro rodiny s menšími dětmi je nejvhodnější sjezdovka Spodní Šance. Aktuální informace z areálu najdete na www.spicak.cz.

Speciální program pro děti připravilo Muzeum strašidel v Plzni na náměstí Republiky. Více najdete na stránkách muzea zde.

V Plzni můžete navštívit novou trasu historického podzemí. Ta je otevřena ještě do konce února. Podrobnosti najdete v článku.

Máte-li rádi divadlo, pak můžete zajít do plzňského divadla Alfa. Program najdete na www.divadloalfa.cz.

Program kin v Plzni i okolí najdete v našem přehledu.

Pokud máte rádi koupačky, můžete zajet do aquaparku ve Kdyni nebo do Sušice.

Líbit se vám bude určitě u koupačka v Osserbad Lam v Bavorsku kousek za hranicemi. Tady je kromě úterý 26. února otevřeno každý den, ve všední dny od 10 do 21 hodin, o víkendu do 19 hodin.

V Plzni můžete zavítat do Techmania Science Center a 3D planetária. Otevřeno je denně.

Výlet si můžete udělat na Šumavu do návštěvnických center s vlky a jeleny. Pozor ale v úterý 26. února je během dopoledne vlčí výběh a návštěvnické centrum Srní uzavřeno kvůli servisní práci. Otevřeno bude znovu od 13 hodin.
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24