V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

Tomu se říká pořádný říz! Domácí masové ďábelské toasty jsou extra záležitost

uprav
10. 2. 2019 11:08

Směs "Ďábelské toasty" na topinky je česká klasika. Domácí masová směs s tajným tipem foodblogerky má ovšem pořádný říz a dokonalou chuť bez chemie...

Na přípravu budete potřebovat:

1 kg libovějšího bůčku
5 červených špičatých paprik
3 bílé papriky
6 větších rajčat
200 g celeru (dodává směsi typickou chuť!!!)
6 velkých stroužků česneku
2 velké cibule
1 rajčatový protlak (150 g)
1 PL sladké papriky
chilli papričky podle chuti
1 PL cukru
1 PL octa
sůl a pepř

Postup přípravy receptu:

Bůček, papriky, cibuli, rajčata  a celer nakrájejte na menší kusy. Vše včetně česneku a chilli papriček umelte na masovém mlýnku rovnou do širšího hrnce nebo pekáčku. Osolte, opepřete, přilijte ocet, přimíchejte protlak, posypejte paprikou, cukrem, dobře promíchejte a podlijte 100 ml vody. Nechte vařit při mírnější teplotě asi hodinu a půl. Podle potřeby dochuťte a případně podlévejte. Nakonec by měla být veškerá tekutina odpařená.

Pokud byste chtěli směs uchovat, můžete ji uzavřít do krabiček a dát do mrazáku, případně zavařit. Masové směsi je dobré zavařovat dvakrát, vždy hodinu při 80 °C. Prvně zavařte, vyjměte, nechte zcela zchladnout, nejlépe do druhého dne a pak postup opakujte.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.

MK
sdílet na facebook

Tradiční menu jinak! Velikonoční plněná sekaná hodně překvapí

Lifestyle
 čtení
20. 4. 2019 11:06

K Velikonocům jasně patří nádivka a vajíčka. Nechcete ale zkusit něco nového? Velikonoční sekaná s nádivkou a vejci je parádní záležitost. S tipem od foodblogerky uspějete!

Bílá sobota je tady! Obarvěte vajíčka, napečte mazance a upleťte pomlázky...

Lifestyle
 čtení
20. 4. 2019 8:12

Velikonoce jdou do finále. Máme tu "Bílou sobotu". Před námi je "Hod Boží velikonoční" a "Velikonoční pondělí". Se závěrem nejvýznamnějších křesťanských svátků se pojí i řada tradic...

  QAP téma   Kam na oběd?
U PAŠÁKA, pivovar - restaurace      Kalikovský Mlýn      Restaurant Flora      Pivnice Flora      
  Tipy do Bavorska

Sankt Englmar láká na turistiku, stezku v korunách i zábavu pro rodiny

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  MEDIA PRODUCTION s.r.o.

Inzerujte na nejatraktivnější LED obrazovce v Plzni!

  Český software s.r.o.

Tvorba www stránek

  Přehled dnešních akcí

  Kalba manželů šílených

19:00     Plzeň » Divadlo Pluto