Tomu se říká pořádný říz! Domácí masové ďábelské toasty jsou extra záležitost

10.02.2019 11:08

Směs "Ďábelské toasty" na topinky je česká klasika. Domácí masová směs s tajným tipem foodblogerky má ovšem pořádný říz a dokonalou chuť bez chemie...

uprav

Na přípravu budete potřebovat:

1 kg libovějšího bůčku
5 červených špičatých paprik
3 bílé papriky
6 větších rajčat
200 g celeru (dodává směsi typickou chuť!!!)
6 velkých stroužků česneku
2 velké cibule
1 rajčatový protlak (150 g)
1 PL sladké papriky
chilli papričky podle chuti
1 PL cukru
1 PL octa
sůl a pepř

Postup přípravy receptu:

Bůček, papriky, cibuli, rajčata  a celer nakrájejte na menší kusy. Vše včetně česneku a chilli papriček umelte na masovém mlýnku rovnou do širšího hrnce nebo pekáčku. Osolte, opepřete, přilijte ocet, přimíchejte protlak, posypejte paprikou, cukrem, dobře promíchejte a podlijte 100 ml vody. Nechte vařit při mírnější teplotě asi hodinu a půl. Podle potřeby dochuťte a případně podlévejte. Nakonec by měla být veškerá tekutina odpařená.

Pokud byste chtěli směs uchovat, můžete ji uzavřít do krabiček a dát do mrazáku, případně zavařit. Masové směsi je dobré zavařovat dvakrát, vždy hodinu při 80 °C. Prvně zavařte, vyjměte, nechte zcela zchladnout, nejlépe do druhého dne a pak postup opakujte.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24