QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Trápí vás postcovidové obtíže? Obraťte se na svého praktického lékaře

02.06.2021 9:43

Prodělali jste onemocnění COVID-19 a stále i po odeznění tohoto onemocnění u vás přetrvává řada zdravotních problémů, které vám znemožňují rychlý návrat do plnohodnotného života?

covid-19-5000022_1920

Velkou část vašich postcovidových problémů vyřeší praktičtí lékaři, na které se obracejte jako první. V případě potřeby specializované péče vás váš praktický lékař odešle k ambulantnímu specialistovi. Pokud jsou problémy závažné a významně vás omezují v normálním životě, ambulantní specialista vás odešle na specializované pracoviště do FN Plzeň, nebo se na specializované pracoviště ve FN můžete obrátit přímo.

 

Postup při projevech postcovidových obtíží:

  • návštěva praktického lékaře
  • návštěva ambulantního specialisty
  • v případě velkých zdravotních potíží návštěva FN Plzeň dle níže uvedených odborností

 

V několika nemocnicích v ČR již provozují centra postcovidové péče, velká většina z nich se ale specializuje hlavně na dýchací problémy. "My jsme se rozhodli nabídnout komplexní péči pro celé spektrum možných následků COVID-19. V následném přehledu proto najdete kontakty na několik specializovaných pracovišť, kde lze vaše problémy řešit," uvedl ředitel FN Plzeň Václav Šimánek. "Nabízíme péči kardiologickou, angiologickou, plicní, psychologickou, psychiatrickou a rehabilitační, zaměřenou hlavně na dechovou rehabilitaci. Vzhledem k širokému spektru nabízené péče není možné zařídit jedno objednávkové místo ve FN, ale podle dominantních problémů vám váš praktický lékař poradí, na jaké centrum se obrátit," doplnil informace Šimánek.

 

Přehled všech kontaktů na jednotlivá oddělení naleznete zde.

 

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24