Tříkrálové pokladničky najdete na veřejně přístupných místech

14.01.2021 11:00

Protože letošní epidemiologická situace neumožnila tříkrálovým koledníkům osobní návštěvy domů a domácností, rozhodla se Charita pro jiné řešení.

Pokladnicky_01_foto_Jakub_Žák

Charita začala oslovovat veřejné instituce nebo obchody, které zůstaly otevřené, za účelem umístění jinak nevyužitých pokladniček. Jejich umístění se našlo zejména v květinářstvích, obchodech s potravinami a lékárnách, zapojily se i některé veřejné instituce, nejčastěji obecní a městské úřady.

V Plzni je například možno přispět do bezbariérové pokladničky na vrátnici Biskupství plzeňského (náměstí Republiky 35), další je na ředitelství Diecézní charity Plzeň (Hlavanova 16). „Tříkrálová sbírka letos s ohledem na situaci trvá výjimečně až do 24. ledna. Pokud by měli lidé zájem zapojit se a založit kolední místo se stacionární kasičkou, je to stále možné, stačí kontaktovat naše diecézní koordinátorky sbírky a dohodnout se s nimi na dalším postupu,“ uvádí Petr Šimek z Diecézní charity Plzeň a dodává, že online koleda poběží až do 30. dubna.

Charita věří, že se i letos, navzdory všem překážkám, se koleda přece jen vydaří. Je určená na podporu charitních sociálních služeb pomáhajícím lidem v nouzi a v různých obtížných životních i krizových situacích. Obzvláště tento rok může být potřebných lidí více než v letech minulých. Díky tomu, že se většina peněz vrací do místa, kde byla vykoledována, má Tříkrálová sbírka i lokální charakter pomoci a solidarity.

Kontakt na koordinátorky sbírky v Plzeňském a Karlovarském kraji pro umístění kasičky:

Helena Pachnerová, tel. 731 433 015, e-mail: helena.pachnerova@dchp.charita.cz

Eva Karasová, tel. 731 591 852, e-mail: eva.karasova@dchp.charita.cz

Foto: Jakub Žák

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24