U základní školy na Lochotíně bude bezpečněji! Změny nastanou už 1. června

18.05.2022 17:49

Do zhruba stometrového úseku Komenského ulice nebudou moci zajíždět auta ve dnech školního vyučování v době od 7 do 8 hodin. Zákaz začne platit ještě tento školní rok.

komenskeho_31_zs_3-2

Důvodem pro umístění zákazové značky je především zvýšení bezpečnosti žáků, kteří ráno míří do školy. „Ta ulice je slepá a ráno zde často vzniká nepřehledná situace, když rodiče vozí své děti do školy. Mnozí je totiž vezou přímo až ke vchodu do družiny a z té úzké uličky pak couvají nebo se otáčejí, a to klidně na chodníku, kudy chodí další děti. Považuji to za velice nebezpečné,“ uvedla starostka prvního městského obvodu Helena Řežábová.

Obvod jednal se Správou veřejného statku města Plzně, která návrh řešila s Policií ČR a magistrátním odborem dopravy, jenž místní úpravu provozu ve školních dnech stanovil. „Jedná se o místo v bezprostřední blízkosti školy, kde se pohybuje velké množství dětí. Jejich bezpečnost je na prvním místě, i proto nám opatření přijde logické,“ řekl k tomu náměstek primátora pro dopravu a životní prostředí Michal Vozobule.

Na dodržování opatření bude zpočátku dohlížet městská policie. Rodiče, kteří jedou autem, tak od začátku června zastaví již v ulici Elišky Krásnohorské, odkud děti dojdou stometrový úsek k družině pěšky.

Foto: Městský obvod Plzeň 1

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24