V Plzni odstartovala největší sportovní akce Sportmanie! FOTKY

21.08.2021 22:42

Tradiční sportovní akce pro celé rodiny má za sebou slavnostní zahájení. Zúčastnili se ho představitelé města a tenistka Andrea Sestini Hlaváčková. QAP.cz byl u toho!
 

sportmanie foto QAP (33)
sportmanie foto QAP (7)sportmanie foto QAP (33)sportmanie foto QAP (22)sportmanie foto QAP (3)sportmanie foto QAP (5)sportmanie foto QAP (4)sportmanie foto QAP (6)sportmanie foto QAP (9)sportmanie foto QAP (8)sportmanie foto QAP (2)sportmanie foto QAP (1)sportmanie foto QAP (10)sportmanie foto QAP (12)sportmanie foto QAP (11)sportmanie foto QAP (14)sportmanie foto QAP (25)sportmanie foto QAP (15)sportmanie foto QAP (23)sportmanie foto QAP (13)sportmanie foto QAP (16)sportmanie foto QAP (26)sportmanie foto QAP (17)sportmanie foto QAP (18)sportmanie foto QAP (19)sportmanie foto QAP (20)sportmanie foto QAP (24)sportmanie foto QAP (21)sportmanie foto QAP (27)sportmanie foto QAP (29)sportmanie foto QAP (28)sportmanie foto QAP (30)sportmanie foto QAP (31)sportmanie foto QAP (32)sportmanie foto QAP (34)sportmanie foto QAP (35)sportmanie foto QAP (36)sportmanie foto QAP (37)sportmanie foto QAP (39)sportmanie foto QAP (38)sportmanie foto QAP (40)sportmanie foto QAP (42)sportmanie foto QAP (41)sportmanie foto QAP (43)sportmanie foto QAP (44)sportmanie foto QAP (45)

Sportmánie Plzeň 2021 začala v sobotu 21. srpna dopoledne, od 18 hodin proběhlo slavnostní zahájení. Akce potrvá až do 29. srpna, v areálu pod Plazou nabízí opět desítky sportovních stanovišť. Vyzkoušet si můžete atletické disciplíny, beach volejbal, florbal, lezení, hokejbal, basket, curling a spoustu dalších sportů.

U slavnostního zahájení v amfiteátru byla v sobotu i tenistka Andrea Sestini Hlaváčková. Ta si před samotným zahájením odbyla autogramiádu a prošla areál za řekou, kde jsou stanoviště jednotlivých sportů. "My jsme celou olympiádu strávili v Praze na Stromovce na olympijském festivalu a musím říct, že to bylo podobné jako tady. Děti se dostanou do kontaktu s různými sporty a za mě je to moc hezké, že si tady mohou sporty vyzkoušet," uvedla rodačka z Plzně.

sportmanie foto QAP (22)Do Plzně na zahájení Sportmanie přijel i předseda Národní sportovní agentury Filip Neusser, slavnostního zahájení se zúčastnili dále představitelé jednotlivých obvodů, hejtmanka Plzeňského kraje a také vedení města Plzně. "Moc si přeju, aby mnoho lidí do Sportmánie přišlo a hezky si zasportovalo," řekl při slavnostním zahájení primátor města Plzně Martin Baxa.

Náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký poděkoval za přípravu akce oddělení sportu a odtajnil návštěvníkům i jednu zajímavou novinku. "Chystáme nový volnočasový okruh Spejbla a Hurvínka v Plzni. Chceme ho otevřít v listopadu letošního roku a právě tento čtvrtek od 17 hodin zde na Sportmanii bude divadlo Spejbla a Hurvínka a hra Nezvaný host. Tak zvu hlavně všechny děti."

Pořadatelé jsou rádi, že i navzdory epidemiologické situaci ohledně koronaviru se daří akci zorganizovat. "Organizaci nám to sice trochu komplikuje, musíme mít napříkald dva sektory, které jsou oplocené. A nařízení přináší komplikace zejména očkovaným rodičům, kteří mají neočkované děti. Snažíme se ale co nejvíce návštěvníkům vše usnadnit. Po kontrole dáváme například ID pásky, které platí na celý třídenní blok. A od úterý vše ještě rodičům usnadníme, protože tady bude možné provádět i samotestování," prozradil QAPu Přemysl Švarc, vedoucí odboru sportu Magistrátu města Plzně.

Kompletní program Sportmanie Plzeň 2021 najdete zde.

foto: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24