V Plzni vykradli vodní elektrárnu, způsobili škodu za 100 tisíc korun

23.11.2020 13:35

Pachatel se vloupal do rozvodné skříně vodní elektrárny, ze které odcizil některé její elektrosoučástky a svým jednáním způsobil škodu za desítky tisíc korun. 

ViewImage.aspx

Plzeňští policisté se zabývají nahlášenou krádeží počítače a dalších elektrosoučástek z rozvodné skříně vodní elektrárny, ke které došlo v sobotu 21. listopadu v době od 03:50 do 16:40 hodin v Plzni na Severní Předměstí.

Dosud neznámý pachatel musel překonat dva visací zámky, které jistily rozvodnou skříň vodní elektrárny. "Tu otevřel a z ní odcizil počítač se zatím přesně nezjištěným množstvím dalších elektrosoučástek," uvedla mluvčí policie Veronika Hokrová a dodala, že pachatel tak způsobil hmotnou škodu za přibližně 100 000 korun.

Plzeňští kriminalisté se případem usilovně zabývají, ve věci záhájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Jelikož se pachatel odvážil ke krádeži v době platnosti nouzového stavu, bere policie i tento fakt v potaz.

Kriminalisté dále prověřují získané poznatky, zjišťují veškeré okolnosti a po pachateli intenzivně pátrají.

Foto: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24