QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vnitroblok Karla Steinera na Skvrňanech čeká revitalizace. Hlasujte o jeho podobě!

17.06.2019 14:35

Veřejné prostranství v ulici Karla Steinera v Zadních Skvrňanech řeší další dotazníkové šetření! Občané se tak mohou zapojit do plánování podoby prostřednictvím webových stránek města.

K-Steinera
K-SteineraIMG_20190514_143613

Obyvatelé Skvrňan se znovu mohou vyjádřit k revitalizaci vnitrobloku Karla Steinera. Dotazník je pokračováním již proběhlého setkání občanů se zástupci města.

V polovině května se pracovníci Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně vypravili za občany Skvrňan s dotazováním, jak by si přáli upravit centrální veřejné prostranství Zadních Skvrňan v ulici Karla Steinera. Občané dostali během společného setkání možnost, aby na mapě tohoto prostranství vyznačili místa, která jsou pro ně příjemná, kde se necítí dobře a také mohli označit, která místa by bylo potřeba změnit co nejdříve.

Pracovníci ÚKRMP přichystali také katalog možných variant řešení povrchů, zábavných prvků, mobiliáře pro odpočinek či různých typů vodních prvků.

„Lidé tak mohli na konkrétních příkladech vybrat, které řešení by jim nejvíce vyhovovalo. Zároveň také dostali prostor vyjádřit svá další přání a připomínky,“ uvádí Ing. arch. Jaroslav Holler, vedoucí úseku veřejného prostoru ÚKRMP. V závěru průzkumu byli obyvatelé seznámeni s návrhem revitalizace prostoru, který vychází z projektu regenerace sídliště Skvrňany. K tomuto návrhu bylo opět možné se vyjádřit.

„Setkání se účastnilo několik desítek místních, kteří ochotně sdělili své názory a požadavky k řešení veřejného prostoru v ulici Karla Steinera. Z jejich odpovědí jsme vytvořili seznam základních poznatků, které bychom dále rádi konzultovali s veřejností. Z tohoto důvodu jsme vytvořili online dotazník, který zájemci najdou na našich stránkách,“ dodává Ing. arch. Holler.

V dotazníku se mohou obyvatelé vyjádřit k tomu, jak by měl prostor po revitalizaci vypadat, a to do 30. června. Získané informace budou sloužit jako podklad pro zadání zpracování návrhu revitalizace, který bude opět konzultován s veřejností.

FOTO: Magistrát města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24