V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

Z cukety a ovoce můžete mít skvělý vláčný koláč. Přinášíme recept!

cuketovy kolac s ovocem klikněte pro další foto
22.08.2021 13:28

Také se vám urodilo hodně ovoce a k tomu ještě spousty cuket? A víte, že kombinací ovoce s cuketou vznikne skvělý vláčný koláč? Vyzkoušejte tento recept od foodblogerky Andrey Motlíkové.

"Díky cuketě je těsto vláčné, měkké a vlhké. Je to opět velmi jednoduchý recept, kde se všechny ingredience na těsto smíchají a vylijí na plech. Takže s chutí do toho, utrhnout cuketu a nějaké ovoce a jde se na pečení," radí hospodyňkám foodblogerka Andrea, která tento koláč sama připravuje.

Na přípravu budete potřebovat:
500 g nahrubo nastrouhané cukety (oloupané, případně zbavené měkké části se semeny)
300 g polohrubé mouky
200 g cukru krupice
3 vejce
1 kypřící prášek do pečiva
100 ml rostlinného oleje
2 KL vanilkového extraktu nebo 1 vanilkový cukr
špetka soli
+ jakékoliv ovoce (broskve, meruňky, švestky, rybíz, jahody ...) a případně drobenka


Postup přípravy:
Troubu předehřejte na 180 °C. Plech nebo 2 koláčové formy vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypte moukou.
Na těsto nejprve vyšlehejte do pěny vejce s cukrem. Pak vmíchejte olej, vanilkový extrakt, špetku soli a cuketu. Nakonec přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a důkladně vymíchejte.
Těsto vlijte na plech a rovnoměrně rozetřete. Na něj poskládejte ovoce, posypte drobenkou a vložte do vyhřáté trouby. Pečte cca 40 minut dozlatova, zkuste špejlí, zda je těsto propečené a nelepí.

Recepty na další cuketové dobroty najdete zde.

Líbí se vám recepty od Andrey? Navštivte její blog V kuchyni vždy otevřeno.
 

MH
sdílet na facebook

Zbyly vám špekáčky? Naložte je do marinády

Recepty
 čtení
15.05.2022 14:01

Zbyly vám z opékání špekáčky? Foodblogerka Andrea Motlíková vám poradí, jak buřty skvěle zužitkovat. Zkuste osvědčený recept, naložte špekáčky do marinády. Je to opravdová dobrota.

Zkuste výbornou domácí paštiku. Jak na to? Poradí vám foodblogerka

Recepty
 čtení
22.04.2022 17:02

Máte rádi paštiky? Pak si udělejte výtečnou paštiku doma. Foodblogerka Andrea Motlíková vám poradí, jak připravit domácí paštiku z vepřových jater, z kuřecích jater, husí paštiku apod.

  QAP téma   Tipy do Bavorska

PRÁZDNINOVÝ TIP: Výstava „Ve znamení rysa“

  Na výlet s QAPem – Vintířova stezka

Navštivte nové výletní okruhy! Vznikly kolem Hartmanic, Annína...

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  Pavel Trampota - PT Servis

Sportovní výživa a doplňky, vše pro fitness a další sporty

  Český software s.r.o.

Tvorba www stránek