Plzeňská tyčka je tady! V Plzni je česká tyčkařská elita!

04.09.2013 7:37

Prestižní mezinárodní exhibice Plzeňská tyčka svůj IV.ročník prožije v novém exkluzivním prostředí atletického stadionu ve Skvrňanech. Dnešní program startuje už ve 14.30 dětskou atletikou.

IMG_5195

Atletická událost číslo jedna už dnes ovládne nový atletický stadion v Plzni ve Skvrňanech. Účast na Plzeňské tyčce 2013 přislíbila česká tyčkařská elita a také špičkoví zahraniční závodníci. Letos probíhá mezinárodní exhibice s podtitulem setkání atletických hvězd s mládeží.

Organizátoři v novém supermoderním prostředí chtějí navázat na letitou tradici boje sportem proti drogám a zároveň podpořit mladé atlety. Program tak odstartuje atletikou pro děti a v průběhu odpoledne se představí i malí atleti ve štafetách 4 x 200 metrů.

"Tyčkařského mítinku se zúčastní kompletní česká tyčkařská špička a zahraniční reprezentanti Polska, Slovinska a USA v čele naší současnou nejlepší skokankou o tyči Jiřinou Ptáčníkovou-Svobodovou. Jiřka se může z roku 2012 pyšnit skvělým ziskem titulu Mistryně Evropy. V loňském ročníku tyčky Jiřka vytvořila nový rekord ženského závodu 462cm, takže i letos se budeme těšit na velké výkony," láka za organizátory Lukáš Bechyně.

Plzeňská tyčka se v letošním roce premiérově přesouvá do atraktivního prostředí nového stadionu. Ani tak se ale vstupné platit nebude. "Plzeňská tyčka je veřejně prospěšná akce, takže vstupné je zdarma," vysvětluje Bechyně.

Ze zahraničních závodníků se představí například Ildze Bortascenoka z Lotyšska. "Do mužské exhibice zasáhnou hned tři zahraniční závodníci. Prvním bude Mareks Arents z Lotyšska s osobním rekordem 561cm. Arents je účastník OH v Londýně 2012 a finalista ME v hale Goteborg 2013. Z dalších zahraničních závodníků se představí mladý švýcarský showman Marquis Richards, švýcarský juniorský rekordman a finalista letošního ME do “22“ let ve finském Tampere. Posledním zahraničním zástupcem bude juniorský rekordman, hájící barvy Rakouska, Mattias Freinberg," dodává Lukáš Bechyně.

Program IV. ročníku Plzeňské tyčky:

14:30  start Atletiky pro děti
15:30  oficiální zahájení závodu
15:35  štafety 4x60m (žactvo)
16:00  skok o tyči (ženy)
17:30  štafety 4x200m (žáctvo)
17:45  skok o tyči (muži)
(po skončení mužského závou proběhne vyhlášení vítězů)

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24