Lámete si hlavu se sobotním obědem? Bratislavská vepřová plec to zachrání

16.02.2019 9:39

Dochází vám tipy na vaření? Bratislavská vepřová plec je jasnou volbou, která zachutná a určitě se stane stálicí na vašem domácím jídelníčku. Chutná prostě skvěle!

img_1118-1-br

Na přípravu budete potřebovat:

500g vepřové plece
1 velká cibule
1PL rajčatového protlaku
1 mrkev
kousek celeru
1 větší kyselá okurka
sterilovaný nebo mražený hrášek
150ml mléka
150ml smetany na vaření
citronová šťáva
olej
sůl

Postup přípravy receptu:

Maso nakrájíme na plátky. Osolíme. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso, z obou stran opečema, vmícháme protlak, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme. Přibližně v polovině dušení přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer. Před koncem vmícháme na drobno nakrájenou okurku a hrášek, zalijeme mlékem a smetanou rozmíchanou s trochou hladké mouky. Provaříme ještě 10 minut a dochutíme citronovou šťávou, popř. solí.

Poznámka: Někdo vaří maso vcelku a mrkev s celerem uvaří zvlášť a až ke kenoci vloží zeleninu do omáčky.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT