13.12.2024 17:56
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY
13.12.2024 13:24
Plzeňští strážníci pomohli muži, který pomýšlel na sebevraždu
13.12.2024 9:22
Bazén v nové nafukovací hale na Slovanech se otevírá veřejnosti - FOTKY
Něco na zahřátí? Staročeská křenová polévka to rozhodně zvládne
18.03.2018 9:38
Talíř horké polévky, která má navíc skutečně "grády". To je zaručený recept na to, jak se dokonale zahřát. Zkuste staročeský recept v podání foodblogerky...
Na přípravu budete potřebovat:
- 1,5l uzeného vývaru
- 3 velké brambory
- 1 mrkev
- kousek uzeného masa nebo klobása
- 3PL křenu ( nebo dle chuti )
- 100ml zakysané smetany
- 100ml smetany na vaření
- majoránka
- cca 2PL máslové jíšky
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu:
Brambory nakrájíme na kostky, mrkev na kostičky a vložíme do uzeného vývaru. Podle chuti dosolíme, opepříme. Vaříme 15 minut. Pak přidáme pokrájené uzené maso nebo klobásu, majoránku, ohřáté smetany a jíšku. Provaříme, přimícháme křen a podle potřeby dochutíme.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.