Silvestrovská chuťovka v českém stylu! Marinované pikantní špekáčky

29.12.2018 9:46

Silvestrovské oslavy jsou za dveřmi. Přemýšlíte, co pikantního připravit? Naložené špekáčky s hodně vychytanou marinádou jsou hotové během chvíle a zaručeně budou hitem...

img_4359-bl

Na přípravu budete potřebovat:

4 kvalitní špekáčky
1-2 cibule
3 kyselé okurky

Na marinádu:

2PL oleje
2PL kečupu
2PL worcesteru
2PL hořčice
4PL vody
drcené chilli podle chuti
špetka soli a cukru
pepř

Postup přípravy receptu:

Je to celé velmi jednoduché. Špekáčky nakrájejte na kolečka, cibuli taky, okurky na nudličky a vše vložte do misky. Všechny přísady na marinádu dejte do kastrůlku a nechte provařit. Horkou marinádu nalijte na špekáčky a důkladně promíchejte. Přendejte obsah misky do sklenice, uzavřete a po vychladnutí můžete uložit do lednice. Můžete konzumovat už týž den.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů najdete na blogu V Kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT