22.05.2025 13:31
21.05.2025 20:41
Plzeň rozdělí přebytek z rozpočtu. Peníze půjdou na sociální služby, školky i novou lávku
21.05.2025 17:11
Mimoni, myšky i latino rytmy. Tlučná hostila Májový pohár - FOTKY
Tak to je luxus! Burger s trhaným hovězím a domácí BBQ omáčkou
Burgery jsou velkým hitem. Zkuste si připravit luxusní burger sami doma. Trhané hovězí se ovšem hodí i do tortill nebo jen tak s omáčkou. Jak na to, radí foodblogerka Andrea Motlíková.

Chtěli jste recept na trhané hovězí, tak už jsem tady se základním popisem a prvním receptem na jeho využití. Trhané hovězí můžete použít do burgeru, do tortill, do těstovin, na pizzu, s asijsou omáčkou, do salátu ... určitě pro něj najdete spoustu využití. Je to velmi jednoduché, díky dlouhému pečení při nižší teplotě trochu delší na přípravu, ale stojí to určitě za to. Ve výhodě budou ti, kteří jsou vlastníky pomalého hrnce
Na přípravu budete potřebovat:
1 kg hovězího krku nebo kližky
1 cibule
3 stroužky česneku
popř. tymián nebo rozmarýn
Na BBQ omáčku:
2 PL oleje
1 menší cibule
1 větší stroužek česneku
150 ml rajčatové passaty
1 PL worcesteru
1 PL uzené sladké papriky
1 PL octa (jablečný, vinný)
1 PL javorového sirupu (třtinového cukru)
1 KL melasy (tu jsem já nedala)
1 KL dijonské hořčice
1-2 KL kouřové soli
1 bobkový list
čerstvě mletý pepř
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.